BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTÜSİAD’tan 'Kısa Film' yarışması----

TÜSİAD’tan 'Kısa Film' yarışması

TÜSİAD’tan 'Kısa Film' yarışması
24 Eylül 2014 - 16:30 www.finansgundem.com

“Kadın-Erkek Eşitliği” Temalı Kısa Film Yarışması şartnamesi ve başvuru formu yayınlandı.

 Yarışmanın Amacı:
Toplum tarafından kadına ve erkeğe yüklenen roller ve sorumluluklar eşitsizlik yaratarak kadınların sadece cinsiyeti nedeniyle çeşitli engellerle karşılaşmasına, ayrımcılığa maruz kalmasına sebep olmaktadır.

Nesilden nesile aktarılan söz konusu zihniyette bir dönüşüm sağlanması daha demokratik ve refahın daha adil paylaşıldığı bir ülke olmamızın bir önkoşulu olup, hayatın her alanına ve tüm topluma olumlu yansımaları olacaktır.

Bu anlayışla üniversite öğrencilerine yönelik, “Kadın-Erkek Eşitliği” temalı kısa film yarışması başlatılmıştır. Yarışmanın amacı; genç nesillerin toplumsal zihniyet dönüşümünü hızlandırıcı gücünden hareketle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmaktır.

Bu kısa film yarışması ile “kadın-erkek eşitliğinden ne anlıyorsunuz, kadın-erkek eşitliği nasıl olmalı, mevcut eşitsizlikler sizi ve çevrenizi nasıl etkiliyor?” gibi sorulara cevap aranmaktadır.

Yarışmada, “en çok 1 dakika süreli” ve “en çok 5 dakika süreli” olmak üzere iki kategoride kısa film başvuruları alınacaktır.

Kadın-erkek eşitliği hakkında her şey kısa filmlerin konusu olabilir.
Tema Başlıklarına Örnekler (Temalar bunlarla sınırlı değildir!):


* İş hayatı * Siyaset *Eğitim * Şiddet * Kadın ve erkeğe biçilen roller * Yoksulluk * Çalışma şartları * İş-özel hayat dengesi * Karar alma mekanizmaları * Hukuk * Mevzuat ile uygulama arasındaki farklılıklar * Özgürlük ve demokrasi * Ayrımcılık * Mevcut ekonomik kaynakların ve zenginliğin paylaşımı
 
Başvuru Koşulları ve Süreci:
* Yarışma tüm üniversite öğrencilerinin (ön lisans, lisans, lisansüstü dahil) katılımına açıktır. Katılımcılar başvurunun son tarihi olan 14 Kasım 2014’te 18 yaşını tamamlamış olmalı ve Türkiye’de ikamet etmelidir.

* Yarışmada biri en fazla 1 dakika (60 saniye) uzunluğunda ve diğeri en fazla 5 dakika (300 saniye) uzunluğunda iki film kategorisi bulunmaktadır. Katılımcılar her iki kategoriye başvurabilecekleri gibi, sadece bir kategori için de yarışmaya başvurabilirler. Katılımcılar, bireysel ya da ekip olarak, her bir kategori için sadece bir kısa film ile yarışmaya katılabilirler.

* Filmin dili Türkçe olmalıdır (Anlatıcısız – sessiz – sadece grafik içerikli kısa filmler de kabul edilmektedir.)

* Kısa filmler gösterime uygun, mpeg2 veya mpeg4, h264 formatında, 1080 (HD) çözünürlükte olmalı, DVD, CD veya flash diske kaydedilmelidir.

* Katılımcılar, imzaladıkları katılım şartnamesini, eksiksiz ve okunaklı biçimde doldurdukları katılım formunu, bir adet fotoğraflarını, kısa film eserinin/eserlerinin uygun formatta kaydedilmiş şekilde ve üzerinde eser sahibinin ve eserin adının yazılı olduğu 2 adet kopyasını 1 adet zarfa koyarak kapalı halde aşağıdaki adrese elden veya gönderici ödemeli posta/kargo yolu ile en geç 14 Kasım 2014 saat 17.00 (TSİ)’ye kadar ulaştırmalıdırlar. 

TÜSİAD “Kadın-Erkek Eşitliği” Temalı Kısa Film Yarışması
Meşrutiyet Cad. No:46, 34420, Tepebaşı, İstanbul
İrtibat kişisi: Bahar Karayüksel
 
* Yarışma için gönderilen kısa film/ kısa filmler (kısaca “eser”) kopyaları iade edilmez.

* TÜSİAD’ın web sitesinde yer alan işbu şartname ve başvuru formu tam olarak doldurulmalıdır. Katılımcı, yarışmaya katılmak için kendisinden istenen bilgileri doğru olarak ibraz etmekle ve başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmakla yükümlüdür. Başvuru formunda belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğu, imza sahibini bağlar. Bu bilgiler nedeniyle doğabilecek hukuksal sorumluluk, imza sahibine aittir. Yanlış ve/veya eksik bilgi nedeniyle kendisi ile iletişime geçilemeyen katılımcı herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır. 

* Yarışma başvuru formunda tek kişinin imzası bulunmalıdır ve imza sahibi, eserin yasal sahibi olmalıdır. Yarışmaya ekip halinde katılınmış olunması durumunda dahi, şartname ve başvuru formu ekip içerisinden bir kişi (ekip sözcüsü) tarafından imzalanmalıdır.
* Katılımcıların ekip halinde katılması halinde ödül, belgelerde imzası bulunan ekip sözcüsüne verilecektir. 

* Katılımcı/katılımcılar,  yarışma için gönderilen eser üzerindeki tüm fikri mülkiyet haklarının da sahibi olduğunu ve bu eserin sunulmasına ve eser ile alakalı fikri mülkiyet haklarının devrine ilişkin gerekli her türlü hakka sahip olduğunu taahhüt etmektedir. Katılımcı/katılımcılar,  söz konusu eserin;  i) gerçek yaratıcısı olduklarını ve/veya eser üzerinde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK) çerçevesinde tanınan maddi ve manevi hakların (aslen veya devren) sahibi olduğunu ii) eserin sunulmasına ve eser ile alakalı fikri mülkiyet haklarının devrine ilişkin gerekli her türlü hakka sahip olduğunu,  iii) herhangi bir üçüncü kişinin fikri mülkiyet haklarını (telif hakkı, patent, marka vb.) ihlal etmediğini iv) yaşayan ya da ölü herhangi bir kişinin gizlilik haklarını ve aleniyeti ihlal etmediğini ve lekelemediğini, v) içeriğin Türk Ceza Kanunu, 5651 Sayılı Kanun ve yürürlükteki diğer mevzuata aykırı olmadığını ve ayrıca söz konusu içeriğin suç teşkil edebilecek unsurlar içermeyeceğini vi) başka şekilde herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin şahsi veya mülkiyet haklarına tecavüzün söz konusu olmadığını taahhüt ve teyit eder.

* Yarışmaya gönderilecek eser(ler) içerisindeki özgün olmayan metin, görüntü, müzik, vb. kullanımları sebebiyle üçüncü kişilerden doğacak her türlü telif hakkı ihlali iddiası yarışmacının sorumluluğundadır. Suç teşkil edecek unsurların daha sonra ortaya çıkması halinde, TÜSİAD ve bu yarışmaya destek veren kurumların herhangi bir sorumluluğu bulunmayacaktır. Telif hakkı veya sair fikri mülkiyet haklarının ihlali ya da her türlü kanun ihlalinin tespiti halinde ilgili eser yarışmadan men edilir. Tespit yarışmadan sonra yapılır ise eser sahibi ödüllendirilmiş olsa dahi ödülü geri alınır. 

*Katılımcı/katılımcılar, başvuru konusu kısa filmin dereceye girmesi halinde TÜSİAD’a ve bu yarışmaya destek veren kurumlara; söz konusu kısa filmin TÜSİAD’a ve bu yarışmaya destek veren kurumlara ait internet sayfalarında, sosyal medyada, video paylaşım sitelerinde ve benzer mecralarda yer ve sayı sınırlaması olmaksızın 3 yıl süreyle kullanma, çoğaltma, yeniden basma, dağıtma, canlandırma ve/veya ekrana getirme hakkı vereceğini ve bunun için gerekli görülmesi halinde ayrıca bir protokol de imzalayacağını, bu kullanım sebebiyle ve herhangi bir zamanda herhangi bir ad altında ücret talep etmeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.  

*TÜSİAD’ın, katılımcıların bu başvuru kuralları ve koşullarını ihlali ya da eşdeğer bir neden ya da şüphe halinde kısa film/filmleri yarışmanın dışında tutma hakkı saklıdır. TÜSİAD, eserin sunulması üzerine, bu eseri değerlendirmek ve kabul etmek ve sunulan belgeleri geri vermek veya muhafaza etmek yükümlülükleri altında değildir. Katılımcı/ katılımcılar, bu eseri değerlendirme, test etme ve kabul etme ve ödüllendirip- ödüllendirmeme konusunda tam yetkinin TÜSİAD’a ait olduğunu kabul eder. 

*Katılımcı, sunulan eserin aynısı ya da benzerinin, başka katılımcılar tarafından sunulabilir olabileceğini kabul etmektedir. Sunulan eserin, diğer sunulanlarla aynı ya da benzer olması durumunda, TÜSİAD’ın bu hususu açıklama veya katılımcıları bilgilendirme sorumluluğu yoktur. 

*Katılımcı şayet, sunulan eser; (a) yarışmaya katılım tarihinde kamunun bilgisi dahilindeyse veya sonradan katılımcı/katılımcıların izni ve bilgisi dahilinde bu duruma düşerse (b) katılımcı/katılımcıların yetkilendirilmesi nedeniyle veya gizlilik borcu söz konusu olmaksızın üçüncü kişiye açıklanmışsa, TÜSİAD’ın hiçbir sorumluluğu olmadığını kabul etmektedir. 

Değerlendirme Koşulları
*Her iki film kategorisinde değerlendirme aşaması, ön eleme ve kazananları belirleme olarak iki aşamalı gerçekleşecektir.  
*Her iki aşamada değerlendirme, ön jüri ve jüri heyeti tarafından yapılacaktır.
*Değerlendirme yapılırken şu kriterler dikkate alınacaktır:
*Filmin özgün olması
*Mesajın özü
*Mesajın algılanma kolaylığı
*Konunun anlatım dili ve kurgusu
*Anlatımın görsel-işitsel niteliği
*Yaratıcılık

Ön Elemeyi Geçen Filmler için Jüri Heyeti
Nuri Çolakoğlu
Prof. Dr. Yıldız Ecevit
Nur Ger
Tomris Giritlioğlu
Şener Şen
Alin Taşçıyan
Yavuz Turgul
Hülya Uçansu
Uğur Vardan
Serra Yılmaz

Süreç:
Başvuru Süresi: 26 Mayıs – 14 Kasım 2014
Yarışma Sonuçlarının Kamuoyuna Açıklanması: Ocak 2015

Ödüller:
Her bir kategori için birincilik ödülü 7.500 TL, ikincilik ödülü 5.000 TL ve üçüncülük ödülü 3.000 TL’dir.
Kazananlar Ocak 2015’te TÜSİAD tarafından düzenlenecek konferans kapsamında ödül töreninde açıklanacak ve ödüller sahiplerine takdim edilecektir. İstanbul dışından katılım sağlayıp, ödül kazanan yarışmacılara yurtiçi ulaşım ve konaklama desteği sağlanacaktır.
 

 Yarışma şartnamesini okudum ve kabul ediyorum. Ayrıca yukarıda künyesi belirtilen eserimin tüm telif haklarının tarafıma ait olduğunu beyan eder, bu eserin tamamının veya bir bölümünün başka bir kişiye ait olduğunun tespiti halinde yasal sorumluluğun yalnızca kendime ait olacağını kabul ederim.
 
Eser Sahibi Ad-Soyad ve İmza (Ekip olarak başvurulması halinde ekip sözcüsü tarafınca imzalanacaktır)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)