BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTÜSİAD'dan Erdoğan sorusuna yanıt!----

TÜSİAD'dan Erdoğan sorusuna yanıt!

TÜSİAD'dan Erdoğan sorusuna yanıt!
18 Nisan 2013 - 11:54 www.finansgundem.com

TÜSİAD Başkanı Yılmaz, Erdoğan'ın kendilerine randevu vermediğine yönelikle haberlerle ilgili konuştu

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın kendilerine randevu vermediğine yönelikle haberlerle ilgili, "Sayın Başbakandan randevu talep etmiştik. Artık randevu geldi, gelmedi. Biz randevu isteyen tarafız. Karşı tarafa sormak lazım” yorumunu yaptı.
SKYTURK360’ta yayınlanan “Gündem ve Ekonomi” programında Murat Sabuncu ve Doğan Akın’ın sorularını yantılayan TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, çözüm sürecinin Türkiye’nin şiddetten arınması ve uzlaşması için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.
Yılmaz, Türkiye’nin anadilde eğitim konusunda evrensel standartları kabul etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Anadilde eğitim AB normlarına göre bir haktır. Biz de bu hakkın kullanımı konusunda parlamentonun bir formül bulup sürece destek vermesini istiyoruz” dedi.
“NİYE RANDEVU VERMEDİĞİNİ BAŞBAKANA SORMAK LAZIM”
Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD yönetimine randevu vermediğine yönelik haberlerle ilgili olarak da şunları söyledi:
"TÜSİAD’ın her yeni yönetimi, seçimlerden sonra Ankara’ya gider. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Meclis Başkanını, bakanları ve siyasi liderleri ziyaret eder. Biz bunun gereğini her dönemde yapıyoruz. Bu kez de 2 gün içinde gayet iyi görüşmeler gerçekleştirdik. Sayın Başbakandan da randevu talep etmiştik. Artık randevu geldi, gelmedi… Biz randevu isteyen tarafız. Karşı tarafa sormak lazım."
“SAY’A HAPİS CEZASI UYGUN OLMADI”
Yılmaz'ın Fazıl Say'a 10 aylık hapis cezası ile ilgili görüşleri de şöyle:
"Türkiye 4. yargı paketi ile terör propagandasını bile eyleme dönüşmediği müddetçe suç olmaktan çıkaran bir yönde ileriliyor. Fazıl Say’a hapis cezası, Türkiye’nin demokratik standartlarını, kişi hak ve özgürlüklerini geliştirme yönünde attığı adımlara paralel bir yaklaşım değil. Malesef yasalar değişiyor ama uygulama aynı hızla değişmiyor. Bu karar, Türkiye’nin yönüne uygun bir karar olmadı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)