BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTÜSİAD’da Fazıl Say kararına eleştiri----

TÜSİAD’da Fazıl Say kararına eleştiri

TÜSİAD’da Fazıl Say kararına eleştiri
22 Eylül 2013 - 11:27 www.finansgundem.com

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nın basına kapalı bölümüne sanatçı Fazıl Say damga vurdu.

Twitter’da yazdıkları nedeniyle yeniden yargılanan sanatçı Fazıl Say’ın cezasının Yargıtay’da onanması kararı, TÜSİAD üyeleri tarafından eleştirildi.
GEÇTİĞİMİZ gün düzenlenen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde gündeme ilişkin konular tartışıldı. Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Yılmaz Ulusoy Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner’in de katıldığı toplantıda besteci ve piyanist Fazıl Say’ın yargılandığı davada tekrar 10 ay hapis cezasına çarptırılması eleştirildi.
SÜRECİ YAVAŞLATIYOR
YİK toplantısının bir saatten fazla süren basına kapalı bölümüne, Twitter’da yazdıkları nedeniyle yeniden yargılanan sanatçı Fazıl Say’ın cezasının Yargıtay’da onanması kararı damgasını vurdu. Basına kapalı bölümde tam Avrupa Birliği (AB)-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi, müzakere başlıklıklarının yeniden açıklamsı konularının konuşulduğu sırada TÜRKONFED eski Başkanı Celal Beysel, Fazıl Say’ın cezasının Yargıtay’da onandığı bilgisini verince, TÜSİAD üyeleri de “Hem bu tür kararlar veriliyor, hem de AB ile müzakere başlıklarının açılması isteniyor. Bütün bunlar süreci yavaşlatıyor” görüşünü dile getirdi. Toplantıda ayrıca global ekonomik gelişmelerin yanı sıra, Türkiye’de mikro reformların hayata geçirilmesinin önemine vurgu yapıldı.
GÜRSES, SUNUM YAPTI
YİK’teki açılış konuşmalarının ardından KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır “Toplumsal Eğilime Yönelik Değerlendirmeler”, Ekonomist Uğur Gürses ise “Ekonomik Gelişmeler” başlıklı birer sunum yaptı.
Toplantıda ayrıca, Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) Başkanı Sinan Ülgen “Dış Politika” ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman ise “Demokratikleşme  Bağlamında Siyasi Reformlar” konularında görüşlerini paylaştı. Öte yandan TÜSİAD yönetimi, YİK öncesindeki gece Sakıp Sabancı Müzesi’nde bir kokteyl düzenledi. TÜSİAD üyelerinin katıldığı gecede Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun gönderdiği çelenk dikkat çekti.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halit22 Eylül 2013 13:49

    Ne mutlu azinligin cogunluga tahakkumu bitti

  • flamenco7222 Eylül 2013 13:26

    Fazıl Say'ın ceza aldığı ülkemde Mevlana sigorta, Mevlana kötecicisi gibi ticarethaneler açmak serbest:):)...Bu durum devenin de ötesinde eğribüğrülüktür:):)

  • savaş köysüren22 Eylül 2013 12:46

    yazıklar olsun sizlere hepiniz say denen hain gibisiniz allah size verir birgün belanızı

  • ŞAMİL22 Eylül 2013 12:07

    BARONLAR TOPLANMIŞ ŞUNU BİLİNKİ BORONLARIN DİKTASININDA ELBET SONU GELECEK HANGİNİZ TÜRKSÜNÜZ ? HANGİNİZ MÜSLÜMANSINIZ ?

  • m. kara22 Eylül 2013 11:37

    fazıl say sanatını bıraktı birilerinin sözcülüğünü yapmaya başladı. verilen karar doğru -yanlış tartışılır ancak herkes yerini ve konumumu bilerek hareket etmeli. tusiat da yanlış yapıyor. herşeye maydanoz olmayı bırakarak türk ticaretini daha iyi yere nasıl getiririz anlayışında olmalı.