BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTÜSİAD, DEİK'ten kendi isteğiyle ayrıldı----

TÜSİAD, DEİK'ten kendi isteğiyle ayrıldı

TÜSİAD, DEİK'ten kendi isteğiyle ayrıldı
28 Kasım 2017 - 03:07 www.finansgundem.com

DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) önceki gün yayımlanan yönetmelik değişikliği sonrasında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) kurucu üyeler arasında bulunmuyordu

DEİK ve TÜSİAD’dan yapılan açıklamalarda TÜSİAD’ın kurucu üyelikten kendi isteğiyle ayrıldığı ve bunun 21 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştiği yer aldı. TÜSİAD’dan yapılan açıklamada, TÜSİAD’ın DEİK kurucu üyeliği ile ilgili olarak bugün bazı basın yayın organlarında doğru olmayan bilgi ve yanlış ifadelere yer verildiği savunularak, derneğin kendi isteğiyle DEİK kuruculuğundan ayrıldığı ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

MÜTEŞEKKİRİZ AMA...

“28 Şubat 2015’te yayınlanan yönetmelik ile DEİK’in yapısının değiştirilmesinin ardından, TÜSİAD kendi tercihi doğrultusunda kurucular arasında yer almamak gayesi ile DEİK Yönetmeliği’nin derneğimizle ilgili hükümlerinin iptali için, Danıştay nezdinde dava açmıştır. Dava sonucunda, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından DEİK Yönetmeliği’nin derneğimizi bağlayan hükümlerinin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Bu çerçevede TÜSİAD, tamamen kendi talebi doğrultusunda gerek yönetimsel nitelikte, gerekse mali nitelikte olan yükümlülüklerini nihayete erdirerek kurucular arasından ayrılmıştır. Ekonomi Bakanlığımızın DEİK’in yeni yapılanmasındaki davetine müteşekkir olmakla birlikte, iş dünyasını temsil eden gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak, TÜSİAD’ın ulusal ve uluslararası düzeylerdeki konumu, yeni resmi yapısı ile DEİK’in üyesi olmamak yönünde karar almamıza temel teşkil etmiştir.”

DEİK tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “TÜSİAD 21 Aralık 2016 tarihinde DEİK Kurucu Kuruluş Üyeliği Statüsü’nden kendi isteğiyle ayrılmıştır. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ise, DEİK’in kurulduğu tarihten bu yana Kurucu Kuruluş Üyeliği Statüsünü ve DEİK Yönetim Kurulundaki görevlerini sürdürmektedir. Bu vesileyle TOBB başta olmak üzere tüm Kurucu Kuruluşlarımıza süregelen destekleri için teşekkür ederiz.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)