BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTÜSİAD Başkanı Orhan Turan yeniden seçildi----

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan yeniden seçildi

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan yeniden seçildi
08 Şubat 2024 - 17:45 www.finansgundem.com

Tekrardan TÜSİAD Başkanlığına seçilen Orhan Turan, "Makroekonomik istikrar ve yatırım ortamı için öncelikli gördüğümüz tüm konuları ve yapısal reform alanlarını, karar alıcılarla ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Genel Kurul toplantısı 8 Şubat 2024 Perşembe günü (bugün) İstanbul’da gerçekleştirildi. Olağan Genel Kurul gündemi kapsamında Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi yapıldı. Genel Kurul’da seçilen yeni Yönetim Kurulu, kendi arasında yapmış olduğu seçim sonucu, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Orhan Turan’ı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerine Serpil Veral, B. Can Yücaoğlu ve Ozan Diren’i getirdi. TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı’na Ömer Aras seçildi.

Orhan Turan: Kalkınmanın hedefi insandır mottomuz doğrultusunda faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz

Bir dönem daha görevini sürdürecek olan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Ekonomimizdeki sorunların kalıcı olarak çözülmesi için yapısal reformları, özellikle üretim yapısının verimlilik, katma değer, dijital ve yeşil dönüşüm odaklı değişimini çok önemsiyoruz. Makroekonomik istikrar ve yatırım ortamı için öncelikli gördüğümüz tüm konuları ve yapısal reform alanlarını, karar alıcılarla ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin yeşil ve dijital dönüşümüne, yüksek teknoloji atılımını gerçekleştirmesine imkan sağlayacak, çalışmalara destek vermeyi sürdüreceğiz.

Özellikle KOBİ’lerin bu dönüşümü yakalaması, ekonomimizde verimliliği ve rekabet gücünü muazzam biçimde artırma potansiyeli taşıyor. Bu doğrultuda, büyük ve kurumsal şirketler ile KOBİ’leri aynı masa başında buluşturabilme potansiyelimizi sonuna kadar kullanacağız. Kalkınmanın hedefi insandır mottomuz doğrultusunda, bölgesel kalkınmaya, adil bölüşüme, toplumsal cinsiyet eşitliğine, gençlere dönük faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Güçlü küresel ağlarımızla birlikte yurtdışı temaslarına ve Türkiye’nin AB entegrasyon sürecini desteklemeye devam edeceğiz.

Laikliği, hukuk devletini, tarafsız ve bağımsız yargıyı, sağlam demokrasiyi, ifade özgürlüğünü, çağdaş eğitim anlayışını, insanımızın mutluluk ve huzurunun, geleceğe güvenle bakmasının teminatı olarak görüyoruz. Daha önceki TÜSİAD yönetimleri gibi biz de ülkemizin geleceğini şekillendiren bu temel ilkelerin çok yakın takipçisi olacağız.

Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılına Girerken Türkiye çalıştay dizisi projemiz, TÜSİAD’ın sivil toplumla diyaloğunu daha da güçlendirme imkanı sundu. Önümüzdeki dönemde sivil toplumla kurmuş olduğumuz bu diyaloğu ilerleterek TÜSİAD’ın misyonu doğrultusunda faaliyetlerimizin daha çok insana ulaşması için çalışacağız.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını kutlarken, başta laiklik olmak üzere Cumhuriyet değerlerinin önemini bir kez daha idrak ettik. Diğer yandan, katılımcı demokrasi anlayışının, bundan 27 yıl önce yayımladığımız Demokratikleşme Perspektifleri raporunda da söylendiği gibi, TÜSİAD için de, Türkiye için de konjonktürel değil, ilkesel bir konu olduğunu belirtmek isterim.

Yönetim kurulu olarak, demokrasinin değerlerini Cumhuriyet değerleri ile harmanlayarak, ikinci yüzyılımızda ülkemizi Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine çıkartmak için var gücümüzle çalışacağız.

Ömer Aras: En iyi şekilde yerine getirmeye gayret edeceğiz

Yeni seçilen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı bankacı Ömer Aras da konuşmasında şu sözleri dile getirdi;

Yüksek İstişare Konseyi başkanlığını üstlenmem konusunda gösterdiğiniz güvene çok teşekkür ederim. Bugün seçilen Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı’ndaki değerli üyelerimizle birlikte, istişare ve tavsiye sorumluluklarımızı, sizlerden alacağımız geri bildirimlere dayanarak en iyi şekilde yerine getirmeye gayret edeceğiz.

TÜSİAD 53 yıldır Türk iş dünyasının gönüllü ve bağımsız örgütü olarak çok özel bir konuma sahip. Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasına, ekonomik, demokratik ve sosyal gelişimine katkı sağlayan bu kurumun 28 yıllık üyesi olmaktan, dört yıl yönetim kurulu üyeliği, son dokuz yıl da Yüksek İstişare Konseyi başkan yardımcılığı yapmaktan hep onur duydum. Her birimizin, deneyimlerini ülke gelişimine katkı sunan örgütlerde gönüllü olarak paylaşmasını hem toplumsal sorumluluk gereği hem de kişisel mutluluk vesilesi olarak görüyorum.


Küresel ve bölgesel ölçekteki politik ve ekonomik gelişmelerin yanı sıra teknolojik değişimin de baş döndürücü hız kazandığı bir dönemdeyiz. Bu da doğal olarak ülkemiz için birtakım zorluklar ve büyük fırsatlar doğuruyor. Zorluklarla mücadele etmek ve fırsatları değerlendirmek yine hepimizin öncelikli işi olacak. Geçmişte olduğu gibi TÜSİAD'ın bu dönemde de iş dünyamızın efsanevi başkanı Sayın Vehbi Koç’un deyimiyle “fikir üreten fabrika” olma misyonunu en iyi şekilde yerine getireceğine inancım tam. Bu inançla bugün seçilen yönetim kurulumuza başarılar diliyorum.

Sözlerime son vermeden önce, dokuz yıldır Yüksek İstişare Konseyi’nin başkanlık sorumluluğunu omuzlarında taşıyan, kendisinden çok şey öğrendiğim, değerli dostum Tuncay Özilhan'a teşekkür ediyor, TÜSİAD camiasına değerli katkılarda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum.

2024-2025 Dönemi TÜSİAD Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, Yüksek İstişare Konseyi Divanı, Denetleme Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri isim listesi şöyledir:

ASİL

Orhan Turan (Başkan)

Serpil Veral (Başkan Yardımcısı)

B. Can Yücaoğlu (Başkan Yardımcısı)

Ozan Diren (Başkan Yardımcısı)

Cevdet Alemdar

İzel Levi Coşkun

Fatih Kemal Ebiçlioğlu

Perihan İnci

Ömer Mert

Çağatay Özdoğru

İzzet Özilhan

Yılmaz Yılmaz

YEDEK

Meltem Akol

Yakup Benli

Emre Eczacıbaşı

Aydın Buğra İlter

Azmi Gümüşlüoğlu

Aslı Güreşcier

Levent Kömür

Merve Tolan

Durmuş Topçu

Feyyaz Ünal

Aysu Yavuz

Zeynep Köksal Yaykıran

YİK Başkanlık Divanı

Ömer Aras (Başkan)

Ömer M. Koç (Başkan Yardımcısı)

Arzuhan Doğan Yalçındağ (Başkan Yardımcısı)

N.Ümit Boyner (Başkan Yardımcısı)

Zekeriya Yıldırım (Başkan Yardımcısı)

Tayfun Bayazıt (Sekreter)

Agah Uğur (Sekreter)

TÜSİAD Denetleme Kurulu

ASİL

Ali Avcı

Ayşe Bilgen

Mehmet Salih Özen

YEDEK

Sinan Güreli

Başak Öğütken

İrem Atay Şimşek

Öte yandan, 2015 – 2023 döneminde TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevini üstlenen Tuncay Özilhan TÜSİAD Onursal Başkanı oldu. Kendisine teşekkür plaketi TÜSİAD Onursal Başkanı Rahmi M. Koç tarafından verildi.

TÜSİAD Başkanı Turan: Nitelikli işgücü için eğitimde atılım şart

 

TÜSİAD'dan asgari ücret mesajı

 

TÜSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)