BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkmenler: Yanımızda sadece Türkiye var----

Türkmenler: Yanımızda sadece Türkiye var

Türkmenler: Yanımızda sadece Türkiye var
10 Ocak 2016 - 07:17 www.finansgundem.com

Suriye Türkmen Meclis Başkanı Abdurrahman Mustafa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suriye'deki durumu anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Suriye Bayırbucak Türkmenlerinden oluşan bir heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Erdoğan, Bayırbucak Türkmenlerinin yanı sıra bölgede yaşanan gelişmeler ve son durum hakkında bilgi aldı.

'KADERİMİZ AYNI'

Suriye Türkmen Meclis Başkanı Abdurrahman Mustafa, Suriye'deki Türkmenlerin Türkiye dışında müttefikinin olmadığını belirterek, "Sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır. Türkiye ile Suriye Türkmenlerinin kaderi birleşmiştir. Türkiye'nin güney sınırları da Türkmenlerin varlığı da tehdit altındadır. Mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Suriye Türkmen Meclis Başkanı Abdurrahman Mustafa, Suriye'de gelinen son noktayı değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşmeyle ilgili olarak SABAH'ın sorularını yanıtladı.

'BİRİNCİ ELDEN ANLATTIK'

Suriye'de her gün dinamiklerin değiştiğini ve koşulların zorlaştığını belirten Mustafa, "Türkmenlerin düşmanı çoğalıyor. Rusya'nın da gelmesiyle de başka bir boyut kazandı. Suriye devriminde uluslararası güçler kendisine pay çıkartmak istiyor. Dolayısıyla Türkmenler bundan büyük zarar görüyorlar. Bu durumu birinci elden Sayın Cumhurbaşkanı'na arz ettik" dedi.

RUSYA HAVADAN VURUYOR

Rusya'nın bölgede her gün saldırı yaptığını ve Suriye'deki Türkmen bölgeleri hedef aldığını belirten Mustafa, şöyle devam etti: Günde 5-6 kez bombalıyor. Namus bildiğimiz toprağımızı korumak için direniş gösteriyoruz. Allah'a şükür şu ana kadar Türkmen Dağı'nda hala direnişimiz devam ediyor. Suriye'de Türkmenlerin olduğu bölgeler stratejik olduğu için sadece Bayırbucak değil Halep'te de çok zor koşullarda Sultan Murad Tümeni mücadele ediyor. Azez, Afrin tarafından PYD, doğudan DAEŞ, güneyden Esed ve İran milisleri, havadan da Ruslar bombalıyor.

'SİVİL GÖZETMİYORLAR'

"Bugün Rusya Suriye'de, ne cami diyor, ne pazar yeri diyor, ne insani yardım konvoyu diyor, ne hastane, okul diyor. Oradaki muhalefeti ve sivil halkı yıldırmak ve muhalefet zeminini yok etmek istiyor. Ilımlı muhalefet olan Özgür Suriye Ordusu'nu hedef alıyor. Sivil demeden bombalıyor."

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Türkiye ile Suriye Türkmenlerinin kaderinin birleştiğini vurgulayan Mustafa, "Bugün Türkiye'nin güney sınırları da tehdit altındadır. Bin yıldır yaşadığı topraklarda Türkmenlerin varlığı tehdit altındadır. Mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Abdurrahman Mustafa, Suriye'deki siyasi geçiş süreciyle ilgili Suriyeli muhaliflerin müzakere heyetinde Suriyeli Türkmen Meclisi temsicisinin de yer alması gerektiğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)