BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkler'in vize başvurusunu reddeden Almanlar'dan 'mavi kalem' iddiası----

Türkler'in vize başvurusunu reddeden Almanlar'dan 'mavi kalem' iddiası

Türkler'in vize başvurusunu reddeden Almanlar'dan 'mavi kalem' iddiası
22 Kasım 2023 - 13:20 www.finansgundem.com

Die Zeit Gazetesi, binlerce Türk vatandaşının Almanya vize başvurusu reddine gök mavisi mürekkepli dolma kalem kullanılmasını gerekçe gösterirken, Almanya'nın, vize ret gerekçeleri arasında “gök mavisi kalem” ayrıntısının olmaması ise dikkat çekti.

Son aylarda Avrupa Birliği üyesi ülkelere ziyaret etmek isteyen Türklerin vize başvurularında daha önce görülmeyen oranlarda ret verilirken Alman medyasından gelen iddia gündemin üst sıralarına çıktı.

Son dönemde kamuoyunun daha çok gündemine gelen “Şengen vizesi krizi” ile ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı.

REDDEDİLEN VİZE ORANLARI AÇIKLANMADI

Alman hükümeti, geçen yıl 1 milyon 260 bin kişiye vize verdiğini duyurdu. Vize başvurularında birinci sıra Türk vatandaşlarının. Türkiye'den geçen yıl 214 bin 944 başvuru olduğu kayıtlara geçerken 1.5 milyar nüfuslu Hindistan'dan ise 117 bin 181 başvuru var.

Vize istemede üçüncü sırayı ise 60 bin 700 başvuru ile Ruslar aldı. Almanya, 1 milyon 260 bin kişiye vize verildiğini belirtirken, bu yılki açıklamada reddedilen vize oranları belirtilmedi.

Almanya, vizelerin red bilgilerini açıklamamayı, “Ülkeye göç akını nedeniyle oluşan hassas durumu” gerekçe gösterdi. Bu bilgiler, sadece milletvekillerine verildi.

DOLMA KALEM, MAVİ TÜKENMEZ

Geçen yıl Türkler'de vize reddi oranı yüzde 20'yi aşmıştı. Benzer oranların son verilerde de olduğu, 40 bini aşkın Türk’ün vize başvurusunun reddedildiği sanılıyor.

Ancak vize reddinde çok önemli ve bilinmeyen bir ayrıntıyı, Türkler'in vize reddi şikayetlerini haberleştiren Die Zeit Gazetesi yazdı. Die Zeit, “Gök mavisi mürekkep kabul edilmiyor. Aslına bakılırsa, formaliteler vizede başarılı sonuç alınmasını zorlaştırıyor. Kalemin rengi bile belgelerin kabul edilmemesine neden olabilir. Örneğin gök mavisi mürekkepli dolma kalem kabul edilmiyor. Bunu bilemezsiniz, uygulama bir renk belirtmiyor” diye yazdı.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, dolma kalem ya da mavi renkte kalem kullanmış, formları bunlarla doldurmuş ya da belgelerinde bu renkte yazı kullanılmış olanların muhtemelen vizeleri reddedildi.

Türklerin vize başvuruları için yılda ortalama 110 milyon Euro ödediğini ve bunun çoğunun boşa gittiği belirtilirken, eğitim, panel, sağlık ve çeşitli etkinlikler nedeniyle acil vizeye ihtiyaç duyan bir çok akademisyen de vize sorunuyla karşılaşmaya devam ediyor.

RET SEBEPLERİ ARASINDA YER ALMIYOR

Almanya'nın, vize ret gerekçeleri arasında “Gök mavisi kalem” ayrıntısının olmaması ise birçok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Almanya'nın vize ret sebepleri genelde, “Belgeleriniz yetersiz. Kalış amacınız net değil. Bir aile ya da akrabalık ilişkisinin varlığı inandırıcı bulunmadı. Davetiyeniz onaylanmadı ya da kanıtlanmadı. Talep edilen vize ile tatil bilgileriniz uyuşmuyor” şeklinde oluyor.

Ama hiçbir ret cevabında, belgelerde kullanılan kalem ya da rengin mavi olması nedeniyle vizelerin reddedildiği belirtilmiyor.

Türk de var! Rusya'da 'altın vize'ye 20 başvuru

 

AB'den dijital Şengen vizesi için yeni düzenlemeye onay

 

Suudi Arabistan "e-vize" sistemine Türkiye’yi dahil etti

 

Mülteci anlaşması karşılığında ‘Şengen vizesi’ önerisi

 

Rüşvetle Schengen vizesi: İşte Polonya'daki skandalın ayrıntıları...

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realite22 Kasım 2023 15:17

    Türklere artık vize vermemelerinin gercek sebebi cogunlugu İslam ortadogu ülkerinden gelen müslümanların kendi vatandaşlarının huzurunu düzeni bozmaları olarak görüyorlar görünen yakında içerdekileride kademeli gönderecekler