BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTürkler Moskova'ya akın etti----

Türkler Moskova'ya akın etti

Türkler Moskova'ya akın etti
01 Mart 2024 - 08:45 www.finansgundem.com

Moskova'da önceki senelere kıyasla Batılı kiracıların yerini Çinlilerin aldığı belirtilirken, yüksek bütçeli kiracılar arasında Türklerin de öne çıktığını ifade edildi

Rusya'nın başkenti Moskova'da yüksek bütçeli konut kiralama piyasasında yabancıların payı son bir yılda 2-3 puan artış gösterdi. Fakat, Rus medyasından RBC gazetesi bu artışa rağmen söz konusu payın acenteye bağlı olarak yüzde 5 ile 15 seyretmeye devam ettiğini kaleme aldı. Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyonlar öncesinde bu oran yüzde 20-35 arasındaydı.

Turkrus'un aktardığına göre, nceki yıllara kıyasla son zamanlarda dikkat çeken yenilik BRICS ülkelerinden gelen ekspatların ağırlığı oldu. Habere göre yüksek bütçeli kiracılar arasında Batılıların yerini Çinliler, Hindular, Güney Koreliler, İranlılar ve hatta Şilililer aldı. Avrupalı müşteriler arasında İtalyanların sayısının arttığı da belirtiliyor.

Intermark'tan Yelena Kulikova, yüksek bütçeli kiracılar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da öne çıktığını söyledi. Kulikova Türk kiracıların çoğu zaman Avrupalı üst düzey yöneticilerin yerine gelenler olduğuna dikkat çekiyor.

Gazeteye konuşan emlak acentelerinin temsilcileri yüksek bütçe kategorisini aylık 100-150 bin ruble ile 300 bin ruble arasında niteliyor. Kontratların ortalaması ise 220 bin ruble (2 bin 400 dolar).

2 zengin daha Rus vatandaşlığını terk etti

 

Moskova’da gökdelen yasağı kaldırıldı

 

Moskova'da Burak Özçivit'i görmenin bedeli 540 dolar

 

İstanbul ve Moskova ucuz şehirler arasına girdi

 

Moskova'da banka önünde silahlı soygun

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)