BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'yi sarsan 4 darbe ----

Türkiye'yi sarsan 4 darbe

Türkiye'yi sarsan 4 darbe
23 Ocak 2014 - 11:25 www.finansgundem.com

TÜSAİD 44. Genel Kurul'unda Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TÜSİAD'ın 44 Genek Kurulu Swiss Otel'de büyük katılımla gerçekleşti. Konuşmacılar birbirinden önemli açıklamlarda bulundu. Genel Kurul açılış konuşmasında konuşan Erkut Yücaoğlu, son gelişmelerin 4 ana konuda Türkiye'ye ağır hasar verdiğini söyledi, 2001 krizinden çıkış sürecinde aynı zamanda yükselen bir grafik çizdi. Yücaoğlu şunları söyledi:

“Türkiye markası adeta yeniden yaratıldı. Bu yükseliş 2013 yılında ciddi sarsıntılar yaşadı. Bu darbeleri 4 başlıkta toplamak mümkün.

1-) Dış politikada yaşandı. Komşularda sıfır sorun diye yola çıktık. Sorun olmayan komşumuz kalmadı. Dış dünyada ve dış basında dikkate değer eleştirilere muhatap olduk.

2-) İkinci sarsıntı demokraside yaşandı. Yıllardır adım adım geliştirdiğimiz demokrasimiz, Gezi sürecindeki aşırı tepkide demokrasi algısını değiştirdi. Demokraside sınıfta kaldık.

3-) Hukuk devleti ilkesi zedelendi. Uzun tutukluluk nedeniyle hukuk ve adalet yara aldı.

4-) Dördüncüsü de bu 3 gelişmenin sonucunda oldu. 17 Aralık'tan sonra dövizdeki artış yüzde 20’yi buldu. Herkesin borcu arttı. 2014 hedefleri bundan etkilendi. Enflasyon ve faiz tırmandı. Bunların dışında interneti kısıtlama tasarısı Meclis’e inmesi bir başka olumsuzluk olmuştur.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • secmen23 Ocak 2014 15:41

    muhalefe t gibi konusuyorsunuz siyaseti birakin isinize bakin taraf olan bitaraf olur unutmayin.

  • teresan23 Ocak 2014 13:11

    siz varmıydınız bugüne kadar ortalıkda yoktunuz hayrola

  • mehmet23 Ocak 2014 12:15

    rüşvetmi isyiyorlar dövizi yükselten gruplar merkez bankasına sen faizi yükseltmessen ben dövizi yükseltirim diyerek korkutup merkezin bu gruplara faizi yükselterek rant ve rüşvet verip dövizi yükselten grupda bu rüşvet karşılgı kuru yükseltmeyerek ülke ekonomisinin güllük gülistanlık olacagınımı savunacaz merkez bankasını tebrik ediyorum rüşvet vermemesinden dolayı