BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye'yi krizden bankalar korudu----

Türkiye'yi krizden bankalar korudu

Türkiye'yi krizden bankalar korudu
13 Mayıs 2014 - 13:53 www.finansgundem.com

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, bankaların son krizden Türkiye'yi koruduğunu belirtti

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil Forum İstanbul 2014 Türkiye ekonomisine ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil Türkiye'nin 2023 hedeflerinin hayal olmadığını, bunu başarabileceğini ifade ederek, "2023 hedeflerine erişmek için Türkiye'nin büyümesine devam etmesi her yıl yüzde 5'in üzerinde büyümesi lazım. Burada kritik soru 'Nasıl sürdürülebilir bir büyüme getireceğizdir? Tasarruf konusuna sadece bireyler değil şirketler de katkıda bulunmalı. Türkiye'nin büyümesi için bankaların kredi vermeye devam etmesi lazım. Bunu da yapabilecek güçteler. Bankacılık sektörünün uzun vadede karlılığını da koruması gerekiyor. Türkiye'nin son krizden etkilenmemesinde bankaların çok önemli bir rolü oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Binbaşgil, kadın istihdamının ekonomi açısından büyük önem taşıdığına işaret ederek, Türkiye'de kadın istihdam oranlarının dünya ile kıyaslandığında çok düşük kaldığını ve hızla artırılması gerektiğini ifade etti.  

Bankacılık sektörünün kadınlar için çok uygun bir çalışma ortamı sunduğunu anlatan Binbaşgil, 200 bin çalışanın olduğu sektörde 100 bin kadının istihdam edildiğini kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)