BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye yatırımı artıracak anlaşma----

Türkiye'ye yatırımı artıracak anlaşma

Türkiye'ye yatırımı artıracak anlaşma
01 Mayıs 2013 - 11:07 www.finansgundem.com

Türkiye'nin Asya'daki ilk Serbest Ticaret Anlaşması (STA) bugün Güney Kore ile başladı

Türkiye'nin Asya'daki ilk Serbest Ticaret Anlaşması (STA) ile, Türkiye'deki yatırımların artması bekleniyor. Türk-Kore İş Konseyi Başkanı Ali Kibar, "Özellikle otomotiv, enerji gibi ağır sanayiye yönelik yatırımlar gelir" dedi
Kerim Ülker'in Sabah Gaztesindeki haberine göre, Türkiye ile Güney Kore arasındaki serbest ticaret bugün başlıyor. Hedef 6.2 milyar dolar olan dış ticaretin kısa vadede 10 milyar dolara çıkarılması. Türkiye'nin Asya'daki ilk Serbest Ticaret Anlaşması (STA) olan çalışmanın imzaları Ağustos 2012'de atılmıştı. Şimdi karşılıklı yatırımlar için kollar sıvandı. Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türk-Kore İş Konseyi Başkanı Ali Kibar, bugünden itibaren Koreliler'in Türkiye'de etkisini daha da artıracağını kaydederek, "Alım heyetlerinin sayısı artacak. Şu anda 4-5 Koreli otomotiv yan sanayi firması yatırım yapmak için çalışma başlattı. Bu sektörden yenileri de eklenecek" diye konuştu.
Kumho Başk anı geldi
STA devreye girmeden Güney Koreli şirketler yeni fırsatlar için Türk firmalarla görüşmeye başladı. 40 milyar dolarlık aktifiyle ülkenin en büyük 10'uncu grubu olan Kumho Petrochemical Başkanı Park Chan-gu, Türkiye'ye geldi. Kumho yaptığı açıklamada "Türkiye ile ticaretimiz bu yıl yüzde 130 artacak" ifadesini kullandı.
Anlaşma neler getirecek?
Güney Kore ve Türkiye 10 yılda kademeli olarak tüm tarife satırlarının yüzde 90'ında gümrük vergilerini sıfırlayacak. Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle toplam tarife satırı bakımından, Kore tarafı gümrük vergilerinin yüzde 80'ini, Türkiye ise yüzde 65'ini sıfırlayacak. Sanayi ürünlerinin tamamında en fazla 7 yılın sonunda tüm vergilerin karşılıklı sıfırlanması tamamlanmış olacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)