BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye karşı 'İsrail füzesi'----

Türkiye'ye karşı 'İsrail füzesi'

Türkiye'ye karşı 'İsrail füzesi'
19 Temmuz 2022 - 16:47 www.finansgundem.com

Yunanistan basınında çıkan haberlere göre, Yunanistan Türkiye’ye karşı kullanmak üzere İsrail’den Spike NLOS adlı füze savunma sistemleri planlıyor.


Yunan medyası Yunanistan'ın İsrail'den Türkiye'ye karşı kullanılmak üzere füze savunma sistemi alacağını yazdı. Buna göre, Yunanistan İsrailli bir şirketten Spike NLOS füze sistemleri satın alacak.

NTV'deki habere göre; İki ülke açısından anlaşmada son aşamaya gelindiği iddia edilirken, 70 milyon euro karşılığında 27 füze sisteminin alınacağı ve 2023 başında füze sistemlerinin Yunanistan'a gönderilmeye başlanacağı belirtildi.

Bununla birlikte, alınan füze sistemlerinin Yunanistan'ın kuzeydoğusundaki Evros bölgesinin Türkiye sınırına konuşlandırılacağı da iddialar arasında yer alıyor.

ÜÇ ÜLKEYLE ANLAŞMA YAPTI

Öte yandan, söz konusu füzelerin 32 km menzile sahip olduğu ve tank savunma sistemi olarak tasarlandığı belirtildi. Yunanistan, kısa sürece önce İsrail ile drone satışı, Fransa'yla Rafael savaş uçağı, ABD ile de F-16 savaş uçağı modernizasyonu anlaşmaları imzaladı.

Pentagon'a giden Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos da ABD'li mevkidaşı Llyold Austin ile görüşmesinde F-35 savaş uçaklarının Yunanistan'a satılmasını talep etti.

Filistin Başbakanı'ndan ABD'ye: İsrail’e baskı yapın

 

İsrail ve Yunanistan hava kuvvetlerinden ortak tatbikat

 

Biden, İsrail'de BAE ve Hindistan ile gıda güvenliği zirvesi yapacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)