BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilistin Başbakanı'ndan ABD'ye: İsrail’e baskı yapın----

Filistin Başbakanı'ndan ABD'ye: İsrail’e baskı yapın

Filistin Başbakanı'ndan ABD'ye: İsrail’e baskı yapın
18 Temmuz 2022 - 14:00 www.finansgundem.com

Filistin yönetiminin haftalık kabine toplantısında konuşan Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ABD’den, yerleşim birimlerini durdurması için İsrail’e baskı yapmasını talep etti.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, ABD'yi İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'da yeni yerleşim birimleri inşa etme planını durdurması için baskı yapmaya davet etti.

Iştiyye, İsrail hükümetinin, ABD Başkanı Joe Biden'ın 13-16 Temmuz’da İsrail, Filistin ve Suudi Arabistan’ı kapsayan bölge ziyareti biter bitmez Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Yahudiler içn yeni yerleşim planlarını onayladığına dikkat çekti.

'ABD yönetimini bu planları durdurmaya çağırıyoruz'

Filistin Başbakanı, “ABD yönetimini iki devletli çözüm seçeneğini baltalayacak bu planları durdurmaya çağırıyoruz. Yerleşimler, Filistin halkının bağımsız devlet hakkını korumak için uluslararası kararlar uyarınca derhal durdurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden, bölge turu kapsamında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Batı Şeria’nın Beytüllahim kentinde buluşmuştu.

Biden'den iki devletli çözüm önerisi

Biden, burada yaptığı konuşmada, "iki devletli çözüm" konusuna değinerek, "ABD Başkanı olarak yanınızda bulunduğum bugün, iki devletli çözüm hedefine olan bağlılığım değişmedi. 1967 sınırlarında iki devlet, Filistinliler ve İsrailliler için eşit şekilde, güvenlik, refah, özgürlük ve demokrasi elde etmenin en iyi yolu olmaya devam etmektedir. Filistin halkı bağımsız, egemen, yaşanabilir ve bütünlüklü bir devleti hak ediyor" demişti.

ABD'den Filistin'e100 milyon dolarlık yardım sözü

5 bin 500 Filistinliye yasal statü verilecek

Yahudi yerleşimci terörü: 2 Filistinli yaralandı

Filistin Başbakanı: Yağmalanan doğalgaz hakkımızı hatırlatıyoruz

AB'nin Filistin’e desteği devam edecek

AB, Filistin'e yardım fonlarını yakında serbest bırakacak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)