BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye kara para aklama uyarısı----

Türkiye'ye kara para aklama uyarısı

Türkiye'ye kara para aklama uyarısı
17 Aralık 2019 - 09:49 www.finansgundem.com

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Türk yetkililerin kara para aklama ve terör finansmanı ile mücadeledeki eksiklikleri ele almaları gerektiğini belirtti

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Türk yetkililerin kara para aklama ve terör finansmanı ile mücadeledeki eksiklikleri ele almaları gerektiğini aksi takdirde yetersiz finansal kontrolleri olan "gri ülkeler listesine" ekleneceğini belirtti.

Paris merkezli FATF dün yayınladığı raporda Türkiye'nin terör finansmanını ve kitle imha silahlarının yayılmasını önleme çabalarındaki eksikliklere dikkat çekildi. Türkiye'nin değerlendirilen 11 alandan dokuzunda temel veya önemli iyileştirmeler yapması gerektiği kabul edildi. Raporun sonuçları, Ankara'nın bir yıl boyunca izleme sürecine alınacağı ve ilerleme kaydedilmediği takdirde gri listeye eklenebileceği anlamına geliyor.

FATF Türkiye'nin "terörizm, terör örgütleri ve finansörleri ile bağlantılı varlıkları dondurmaya yönelik tedbirlerde temel iyileştirmeler" yapması gerektiğini söyledi. Yetkililer tarafından sağlanan verilerin 2017'de 6,000'den fazla kişi hakkında dava açıldığını ancak yalnızca 115 kişinin suçlu bulunduğuna işaret ettiği belirtilen raporda, Türkiye'nin terör finansmanı konusunda düşük mahkumiyet oranına sahip olduğu ifade edildi.

Raporda Ankara'nın "kitle imha silahları için fonların artırılması, taşınması ve kullanılmasını önleme" çabalarını da iyileştirmesi gerektiği, Türkiye'nin İran ve Kuzey Kore ile ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarını uygulamakta yavaş olduğu belirtildi. Türkiye, tüm uluslararası yasalara ve BM kararlarına uyduğunu söylüyor.

Raporda ayrıca Türkiye'ye kara para aklama davalarında finansal istihbarat kullanımını güçlendirme ve farklı türlerde kara para aklama işlemlerini soruşturmaya ve kovuşturmaya yönelik ulusal bir strateji geliştirme çağrısı yapıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)