BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye getiriliyor... 'Tosuncuk'tan ilk fotoğraf! ----

Türkiye'ye getiriliyor... 'Tosuncuk'tan ilk fotoğraf!

Türkiye'ye getiriliyor... 'Tosuncuk'tan ilk fotoğraf!
03 Temmuz 2021 - 21:30 www.finansgundem.com

Brezilya makamları 'Tosuncuk' lakaplı Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ı Türkiye'ye iade etme kararı aldı. Türkiye'den 3 polisten oluşan özel ekip Brezilya'ya gitti. Bu arada 'Tosuncuk'un ilk fotoğrafları da geldi...

Binlerce kişiyi dolandırıp milyonlarca lirayla yurtdışına kaçan ve gıyabında yargılama yürütülen 'Tosuncuk' lakaplı Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın, Brezilya’da teslim olmasının ardından önemli bir gelişme yaşandı. Brezilya makamları Mehmet Aydın'ı Türkiye'ye iade etme kararı aldı. Türkiye'den 3 polisten oluşan özel ekip Brezilya'ya gitti. İçişleri Sözcüsü İsmail Çataklı, Brezilya'da teslim olan Mehmet Aydın ile ilgili "Arkadaşlarımız aldılar, getirecek uçak sabah 09.50'de hareket etti. Akşam 22.30 gibi Türkiye'de olacak" dedi. Bu arada 'Tosuncuk'un ilk fotoğrafları da geldi. Mehmet Aydın'a 4 gün gözaltı süresi verildi. 

Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya, Mehmet Aydın’ı sınır dışı etti. Bugün Türkiye saatiyle 09.40’ta THY’ye ait TK-0016 sefer sayılı uçakla İstanbul’a getiriliyor. Uçağın 22.30 sularında İstanbul’da olması bekleniyor. Aydın, İstanbul’a iner inmez gözaltına alınacak ve hakkındaki ilk işlem İstanbul Havalimanı Adliyesi’nde yapılacak. Sorgulanmak üzere İstanbul Anadolu Başsavcılığı’na gönderilecek.

TESLİM OLDUĞUNDAKİ İLK GÖRÜNTÜSÜ

Öte yandan Mehmet Aydın'ın teslim olduğunda çekilen ilk görüntü ve fotoğraflarına ulaşıldı. Görüntüde Aydın'ın, konsoloslukta teslim olduktan sonra polis tarafından üst aramasının yapıldığı anlar yer aldı. Mehmet Aydın'ın, Türkiye'ye getirildiği uçakta çekilen fotoğrafta da yanında polislerin olduğu görüldü.

TOSUNCUK BU AKŞAM TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı son dakika açıklaması yaptı. Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye ne zaman getirilecek? sorusuna yanıt veren Çataklı, 'osuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın'ı bu sabah 09.50'de alındı. Bu akşam Mehmet Aydın'ı getirecek olan ucak 22.30'da Türkiye'de olacak.' dedi.

4 GÜN GÖZALTI SÜRESİ VERİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu olan ve 2 yıldan fazla süredir firari bulunan Mehmet Aydın hakkında, 4 gün gözaltı süresi verdiği öğrenildi.

Tosuncuk hangi iddialarla karşı karşıya

 

Tosuncuk bu gece Türkiye'ye geliyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)