BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye gelecek tüm uçaklara yakıt desteği----

Türkiye'ye gelecek tüm uçaklara yakıt desteği

Türkiye'ye gelecek tüm uçaklara yakıt desteği
21 Ocak 2016 - 11:15 www.finansgundem.com

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, tüm dünyadan Türkiye'ye gelecek tarifeli-tarifesiz bütün uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği verileceğini açıkladı.

Frankfurt'ta açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, yakıt desteğinin Antalya, Alanya, Bodrum, Dalaman ve İzmir'e yapılacak seferler için geçerli olduğunu söyledi. Mahir Ünal, İstanbul ve diğer kentlerdeki havaalanlarına yapılan seferlerin yakıt desteğinden yararlanamadığını söyledi. 

Teşviğin şimdilik nisan ve mayıs aylarında yapılacak uçuşlar için geçerli olacağını kaydeden Mahir Ünal, teşviğin uzatılması konusunun önümüzdeki aylarda gözden geçirileceğini belirtti. Tanıtım kampanyası yapılacak Yurtdışında yeni tanıtım kampanyası başlatılacağını bildiren Ünal, kampanya giderlerinin bakanlık ve turizm sektörünce yarı yarıya paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

Türk güvenlik güçlerinin turistik bölgelerde alınan önlemleri üç katına çıkardıklarını kaydeden Mahir Ünal, önlemlerin turistleri mümkün olduğunca rahatsız etmemesi konusunda özen gösterdiklerini vurguladı.

En çok turisti Almanya gönderiyor Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkelerin başını yüzde 15'le Almanya çekiyor. İkinci sırada yüzde 10'la Rusya geliyor. 2014 yılında Türkiye, dünyanın en sevilen tatil ülkeleri arasında altıncı sırada yer almıştı. Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre, 2014'te Türkiye'yi 36 milyon 800 bin kişi ziyaret etti. Turistlerin çoğunun Almanya, İngiltere ve Rusya'dan geldiği belirtildi. Türkiye ekonomisinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm, Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 12'sini oluşturuyor. 
(Deutsche Welle Türkçe) 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)