BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin Rusya'ya makine ihracatında olumsuz tablo----

Türkiye'nin Rusya'ya makine ihracatında olumsuz tablo

Türkiye'nin Rusya'ya makine ihracatında olumsuz tablo
05 Nisan 2024 - 16:16 www.finansgundem.com

Türkiye'nin Rusya ile ticareti yaptırımlar ihracatı etkiliyor. Makina ve Aksamları İhracatçıları Birliği​ Başkanı Kutlu Karavelioğlu "muğlak ve hızla genişleyen yaptırımlar nedeniyle" bu yıl satışlarda 1 milyar dolarlık düşüş beklediklerini söyledi.

Kutlu Karavelioğlu bu miktarın Türk makinecilerin geçen yıl Rusya'ya gerçekleştirdiği ihracatın üçte birine karşılık geldiğine dikkat çekiyor. İhracatçı birliği başkanı en büyük düşüşün takım tezgahları, pompa ve elektrikli motorlar gibi ürünlerde gözlendiğini söyledi.

Karavelioğlu bankacılık sistemi ve tedarik zincirleri üstündeki baskının arttığı bir ortamda Türk ihracatçıların Rusya pazarına daha önce gösterdikleri ilgili devam ettirmelerinin olası görünmediğini de belirtiyor.

Ajans bu durumun Türk şirketleri için kötü haber olduğunu, ancak ABD ve AB'nin yaptırımlarının gittikçe artan etkinliğine işaret ettiğini yazıyor.

Reed Smith'ten Tan Albayrak da Batılı düzenleyici kuruluşların Rusya'daki metal, madencilik, inşaat, havacılık ve imalat sektörlerini sürekli artan bir ilgiyle mercek altına aldıklarını dile getirdi.

İhracatın yüzde 80'i CHP'li illerden yapılacak

 

Rusya motorin ihracatını yasaklamayacak

 

Mücevher ihracatında sert düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)