BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye'nin notunu ne belirler?----

Türkiye'nin notunu ne belirler?

Türkiye'nin notunu ne belirler?
06 Kasım 2014 - 06:44 www.finansgundem.com

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR’ın Eurasia Başkanı Orhan Ökmen, Türkiye'nin notunu belirleyecek en önemli unsuru açıkladı

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR’ın Eurasia Başkanı Orhan Ökmen, CNBC-e'de soruları yanıtladı. Ökmen, Türkiye'nin notunu belirleyecek en önemli unsurun küresel likidite sıkışmasına karşı Türkiye'nin üreteceği politikalar olduğunu belirtti.

Ökmen şunları söyledi:

"Kırılganlık analizi adı altında bir kategorize yapmıyoruz. Ama Türkiye'de kırılganlık var. Türkiye'de büyüme ivme kaybetti. Cari açıkta hacimsel olarak iyileşme oldu. Türkiye'deki yeni bir takım riskler de gelişti. İşgücüne katılım hızı ile büyüme arasında açık oluştu, bu da işsizliği getirdi. Türkiye son dönemde işsizlik kısmında da kırılganlık unsuru oluştu. İşgücü piyasası bizim için pozitif bir algı vermiyor. Enflasyondaki katılık ve yüksek seviye aşağı düşmedi. Bu da bizim için kırılganlık unsuru. Enflasyon ve işsizlik yeni başlıklardır. Cari açık halen yüksek. Bu rating kuruluşun dikkate alması gereken bir seviye, oranın yüzde 5'lere düşmesi gerekiyor. Karşımızda duran cari açık kısmı reformlarla çözülmesi gereken kısım. Cari açık düşmesine rağmen ekonomi büyümeye devam etti. Cari açık düştüğü zaman negatif büyüme başlardı. Bu da önemli bir başarı.

Ortadoğu'da radikal grupların yayılma politikaları Türkiye'nin istikrarı için ciddi bir tehdit oluşturdu. Türkiye'nin dış politik olarak bunlara karşı ürettiği siyasette de esneme payı olmadığını görüyoruz. İçeride ciddi protesto yükselmeleri oldu. Türkiye'nin direnci bir miktar hırpalandı. Türkiye'nin politik gelişmelere karşı politik istikrara odaklanmama sorunu var. Notta eyleme geçmek için şunlara bakmak gerekiyor. Türkiye olaya askeri anlamda müdahale olacak mı, olmayacak mı? NATO'nun şemsiyesi altında kalacak mı? Türkiye radikal gruplarla mesafesi, batıya olan yakınsaması ne olacak? Jeopolitik riskler Türkiye için not değişikliğine neden olabilecek önemli gelişmeler.

Türkiye'nin şu andaki notunu belirleyecek en önemli unsur küresel likidite sıkışmasına karşı Türkiye'nin üreteceği politikaların direncidir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)