BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye'nin notu inecek mi?----

Türkiye'nin notu inecek mi?

Türkiye'nin notu inecek mi?
06 Mart 2014 - 13:20 www.finansgundem.com

S&P'nin ana şirketi olan McGraw Hill Financial'ın Başkanı McGraw, Türkiye'de yaşananların kısa vadeli olduğunu söyledi

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin sahibi olan McGraw Hill'in Başkanı Harold McGraw, Türkiye'nin büyüme ve refah vaat etmeye devam edeceğini açıkladı. Ankara'da konuşan McGraw, siyasi konuların Türkiye için kısa vadeli sorun olduğuna dikkat çekti. "Türkiye'de yaşam standardı düzeldi, bundan geri dönüş yok" diye konuşan McGraw şunları kaydetti: "Küresel krizden Türkiye'nin dirençle çıktıığını gördük. Burada mesele 12 ayda neler olacağıdır. Büyümeyi nelerin etkileyeceğidir. Kredi derecelendirme kuruluşları da bunu dikkate alacaktır. Ancak Türkiye büyüme yolunda ilerliyor."

S&P BAĞIMSIZ

"Türkiye için önümüzdeki günlerde herhangi bir not indirimi söz konusu olur mu?" sorunu yanıtlayan McGraw, kredi derecelendirme kuruluşunun bağımsız olması gerektiğini belirterek, kendisinin şirketin sahibi olmasının bu bağımsızlığı etkilemeyeceğini kaydetti. ABD'yle AB'nin serbest ticaret anlaşması yapmasının Türkiye'ye zarar vereceği endişelerinin hatırlatılması üzerine Mc Graw, "Konu Türkiye'nin AB ilişkisine bağlı. Türkiye AB üyesi olursa otomatik olarak anlaşmadan faydalanacaktır. Türkiye ABD'yle ikili serbesst ticaret anlaşması yapabilir ama odağımız Türkiye'nin transatlantik serbest ticaret anlaşmasına AB üzerinden üye olmasıdır" dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SAMİMİYET0106 Mart 2014 13:35

    YUNANİSTAN şu anda (KÜÇÜLEN EKONOMİ) değil de; TÜRKİYE gibi büyüyen ekonomiye sahip olsaydı notu kaç olurdu????