BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin ilk sıradışı kadın yatırımcı-girişimci buluşması----

Türkiye'nin ilk sıradışı kadın yatırımcı-girişimci buluşması

Türkiye'nin ilk sıradışı kadın yatırımcı-girişimci buluşması
12 Haziran 2017 - 12:26 www.finansgundem.com

1-4 Haziran 2017 tarihleri arasında Bodrum Casa Dell’Arte Otel’de gerçekleşen etkinliğe 10 ülkeden yatırımcı ve girişimci kadın katıldı

Türkiye’nin tek kadın odaklı yatırım platformu olan Arya Kadın Yatırım Platformu, bu yıl Casa dell’Arte Otel, Fark Holding, BTS Partners, Actus Yatırım, TEB Kadın Bankacılığı, Keten Grup ve Lipton sponsorluğunda her sene gerçekleştirdiği Arya Retreat 2017’ye yine ev sahipliği yaptı. Casa dell’Arte Bodrum’da gerçekleşen 3 günlük etkinliğe girişimlerini yatırımcılarla buluşturmak üzere seçilen 10 kadın girişimci de katıldı ve etkinlik destekçilerinden Whova mobil etkinlik uygulaması üzerinden yapılan oylama ile Surgitate, birinci seçilerek Tina Jewellery’den mücevher kazandı. Arya Retreat Pitching Challenge birincisi ise Lobby Reklam girişimi ile Nilüfer Gürtekin Yalçınkaya oldu ve BTS Partners’tan 2 ay 5’er saat ücretsiz hukuk danışmanlığı, By Adalı Restoran’dan iki kişilik yemek, Güvensan Tesis Hizmetleri’nden genel ofis temizliği, Tina Jewellery’den bir hediye, Arya’dan mentörlük kazandı. Etkinlik sponsorlarından Lipton, sağlıklı yaşamı destekleyerek etkinliğe bitki çayları ve pilates matı ile destek oldu. Henkel markası; Gliss ve Persil ürünleri ile, Omega Pharma; Sebamed, Atelier Raw sağlıklı atıştırmaları, Barbare şarapları, Reflect tasarım ürünleri, Kozmo Klinik kozmetikleri, La Prairie kremleri ile katılımcılara çeşitli hediyeler sunarak etkinliğe destek oldu.

Arya Retreat Kısaca: Başarılı kadınlar için tasarlanmış; eğlenirken öğrenme, paylaşım ve networking dolu bir hafta sonu oldu.

Bu yatırımcı ve girişimci buluşmasını sıradışı yapan; klasik sunumlar ve oturumlar dışında yatırımcı ve girişimcilere birebir samimi bir etkileşim imkanı sağlaması; eğlence, paylaşım, network ve bilginin bir arada sunularak hem iş hayatının stresinden biraz uzaklaşıp dinlenirken, hem ilham alınan kişilerle bir arada zaman geçirilmesini sağladı. Lipton sponsorluğunda sabahları sahilde pilates ve yürüyüş ile başlayan programa öğle ve akşam yemeklerinde networking ve bilgi alışverişi için masa başında bir araya gelecen katılımcılar; Casa dell’Arte Residence salonunda, bir ev ortamı sıcaklığında oturumlara katıldı, sanat etkinliğinde post-it’ler ile farklı ama birlikte olduğumuz mesajını veren bir sanat etkinliğini sanatçı Ardan Özmenoğlu liderliğinde gerçekleştirdi.

Katılımcıların hem yatırımcılık ile ilgili bilgi edinip, hem de yeni bir network kurup birbirinden bilgiler edinmiş, yeni iş birlikleri ve paylaşımlar oluşturmuş aynı zamanda tazelenmiş olarak ayrıldığı bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Serter, görüşlerini şöyle dile getirdi: “Biz Arya felsefesini yaymak için yatırımı bir araç olarak kullanan, stratejik ilişki ağıyız. Arya; kadınların birbirlerini yüreklendirdiği, el uzattığı, parlattığı ve paylaştığı bir platform. Bu platformda amaç, büyümek, büyütmek ve bildiğini, elde ettiğini aktarmak. Kız kardeşlik öykülerine imza atıyoruz diyebiliriz.”

Katılan Girişimciler:
Uplifers
Tukutukum
Bardabas
Hecha
Surgitate
ve ARPC (Arya Retreat Pitching Challenge) yarışmasında finaline kalan 5 girişimci

Bu sene Almanya, Portekiz, Nijerya, Gürcistan, Birleşmiş Arap Emirlikleri ve Azerbaycan’dan yatırımcılar ve kadına yatırım yapmayı isteyen katılımcı kadın ve erkekler bir araya geldi.

Ahu Serter, Münteha Adalı, Emine Başdağ, Simay Dinç ve Dilek Dayınlarlı gibi Arya Liderlerinin yanı sıra Arancha Gonzales, Ida Beerhalter, Sevim Güral, Canan Özsoy, İffet Meydanlı, Barış Muslu gibi isimler de Arya Retreat katılımcıları arasındaydı. Canan Özsoy teknoloji dünyasındaki bir kadın olarak katılımcılarla samimi ve keyifli paylaşımlarda bulundu. Barış Muslu, “Beynine Format At”manın yollarını paylaştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)