BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTürkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı dünya basınında----

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı dünya basınında

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı dünya basınında
19 Ocak 2024 - 11:50 www.finansgundem.com

Ülkemizin uzaya çıkan ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, dünyada yankı uyandırdı. Gezeravcı ABD, Kore ve Hindistan basınında geniş yer buldu.

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın, “İstikbal göklerdedir” sözüyle başladığı uzay seyahati dünya basınında geniş yer aldı. Uluslararası önde gelen haber ajansları, 'Türkiye'nin ilk astronotu Florida'dan Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yola çıktı' sözleriyle haberi duyururken ABD merkezli haber televizyon kanalı CNN “SpaceX, Avrupa özel uzay misyonuyla ilk Türk astronotu gönderdi” ifadelerini kullandı.

NBC haber kanalı Gezeravcı’yı “Türkiye, İsveç ve İtalya'dan astronotlar en son ticari uçuşla uzay istasyonuna gönderildi. Astronotların Cumartesi günü Uluslararası Uzay İstasyonuna ulaşması bekleniyor ve iki haftayı yörüngedeki istasyonda geçirecekler” ifadeleriyle duyurdu.

Korea Post medya organı “Türkiye, Ulusal Uzay Programı kapsamında hedeflerine ulaşmaya devam edecek” ifadelerini kullanırken Bloomberg “Türkiye, ilk astronotunu SpaceX kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçurdu ve bu, ülkenin yeni oluşan uzay programında bir dönüm noktası oldu” dedi.

Asya merkezli uluslararası medya organı NDTV “Türkiye'nin İlk Astronotu Bugün Uluslararası Uzay İstasyonuna doğru yolda” başlığını kullanırken ABD News “SpaceX, Türkiye'nin ilk astronotunu bir İsveçli ve İtalyan ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderdi” dedi.

Hindistan merkezli Times of India “Türkiye'nin ilk astronotunun bulunduğu mürettebat uzay istasyonuna doğru uçuşa başladı” başlığını kullandı. Çin merkezli South China Morning Post “Türkiye'nin ilk astronotunu içeren ekip uzay istasyonuna doğru yola çıktı” dedi. Fransa merkezli gazete La Monde ise “Türkiye'nin ilk astronotu, bir İsveçli ve İtalyan ile birlikte 18 Ocak Perşembe günü SpaceX Falcon roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderildi” dedi.

Gezeravcı'nın uzaydan ilk mesajı Atatürk'ün sözü oldu: İstikbal göklerdedir!

 

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı, uzaya fırlatıldı

 

Bakan Kacır: Alper Gezeravcı milli gururumuzdur

 

İlk Türk astronot Gezeravcı'dan duygu dolu mesaj

 





YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)