BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin en uzun 3. köprüsü bitmek üzere----

Türkiye'nin en uzun 3. köprüsü bitmek üzere

Türkiye'nin en uzun 3. köprüsü bitmek üzere
18 Haziran 2014 - 01:35 www.finansgundem.com

22 yıl önce Atatürk Baraj Gölü'nde su toplanmasıyla sular altında kalan köprü yerine yapılan 610 metre uzunluğundaki Nissibi Köprüsü ekimde açılacak

Adıyaman Valisi Vali Mahmut Demirtaş, İstanbul Boğaz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden sonra Türkiye’nin üçüncü büyük asma köprüsü olarak inşa edilen Nissibi Köprüsü’ne giderek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Köprünün inşasının Adıyamanlılar tarafından yıllardır özlemle beklendiğini ifade eden Vali Mahmut Demirtaş şunları söyledi:

"Bilindiği gibi daha önce Adıyaman ve Diyarbakır ile doğu illerimizi bağlayan karayolu Atatürk Baraj gölü altında kalmış, o günden bu yana ulaşım iki yaka arasında feribot vasıtasıyla kesintili olarak sağlanabilmekte ve köprünün inşası halkımız tarafından yıllardır özlemle beklenmektedir. Yaptığımız incelemeler sonucunda 2 yıl önce temeli atılan köprüde çalışmaların seri bir şekilde devam ettiğini ve her geçen gün ilerlemelerin kaydedildiğini gözlemledim. İlgili firma tarafından köprünün ekim ayında bitirilerek hizmete sunulması öngörülmektedir. Bu köprü bitirildiğinde Türkiye’nin en önemli eserlerinden bir tanesi ortaya çıkmış olacaktır. Köprünün araç trafiğine açılması ile Adıyaman artık bir kör nokta olmaktan çıkarılarak çok rahat bir şekilde ulaşım sağlanmış olacaktır. Bu da Adıyaman’da hem sosyo- ekonomik kalkınmaya hem de turizmin canlanmasına neden olacaktır."







DOĞU İLE GÜNEYDOĞU'YU BAĞLAYACAK

Adıyaman'ın Kahta ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçeleri arasında ekim ayında hizmete açılacak 610 metre uzunluğundaki Nissibi Köprüsü'nün bölge turizmine büyük katkı yapacağı belirtildi.

Adıyaman ile Diyarbakır arasındaki karayolu mesafesini kısaltacak olan Nissibi Köprüsü'nün, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin turzmine büyük katkı yapacağı bildirildi. Yaklaşık 22 yıl önce Atatürk Baraj Gölü'nde su toplanmaya başlanmasının ardından Kahta-Siverek-Diyarbakır karayolunu sağlayan köprü sular altında kaldı. Daha önce 160 kilometre yol kat ederek Diyarbakır'dan Nemrut Dağı'na ulaşılırken, köprünün sular altında kalması dolayısıyla Siverek-Bozova-Adıyaman üzerinden sağlanan ulaşımdaki mesafe 330 kilometreye çıktı. Mesafenin uzaması zaman ve para kaybına yol açarken, Diyarbakır-Adıyaman arasındaki turizm hareketi de büyük oranda azaldı.

Nissibi Köprüsü'nün baraj gölü üzerindeki orta açıklığının 400 metre olacağı ifade edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)