BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin 'Barış Süreci' çöküyor mu----

Türkiye'nin 'Barış Süreci' çöküyor mu

Türkiye'nin 'Barış Süreci' çöküyor mu
10 Eylül 2013 - 11:20 www.finansgundem.com

PKK’nın geri çekilmeyi durdurduğunu açıklamasının ardından batı medyası Türkiye-PKK sürecini nasıl değerlendirdi?

PKK’nın geri çekilmeyi durdurduğunu bildirilmesinin ardından batı medyası “Türkiye’nin Kürtler ile barış süreci çöküyor mu?” sorusuna yanıt arıyor. Bazı yayın organları, bu gelişmeyi “Barış sürecine darbe”, “Hükümet üzerindeki baskıyı artırmaya yönelik”, “Açık ki süreç krize girdi” gibi başlıklarıyla değerlendirdi.
FT: BARIŞ SÜRECİNE DARBE
Financial Times, PKK’nın çekilmeyi durdurmasını “barış bürecine darbe” olarak niteleyerek “Hükümet ile yasak örgüt arasındaki barış sürecine ilişkin soru işaretlerini yarattı” dedi.
İngiliz gazete, PKK’nın kararının “Ankara ile PKK ve Kürt aktivistleri arasında kinin derinleştiği bir dönemi izlediğini” belirtikten sonra halbuki ihtilafı çözme girişimini, “Hem Türkiye’nin komşuları ile ilişkileri, hem de iç politika açısından Başbakan Erdoğan’ın stratejisinin bir köşe taşı” olarak niteledi.
“HÜKÜMET ÜZERİNDEKİ BASKIYI ARTIRMAYA YÖNELİK”
PKK’nın attığı adımın reformlar konusunda hükümet üzerindeki “baskı”yı artırmaya yönelik olduğu görüşlerini de yansıtan gazete, şu savları da öne sürdü:
“Başarısızlıkla sonuçlanan 2020 Olimpiyatları'nı kazanma çabasıyla birlikte Başbakan Erdoğan’ın barış girişimi, Türkiye’nin, Suriye ile savaş, Mısır’da dost bir hükümetin devrilmesi, hükümete kitlesel protestolar sonrası ve yükselen piyasalarda devam eden zayıflığı gibi diplomatik, siyasi ve ekonomik cephelerde sorunlarla karşı karşıya bulunduğu bir dönemde hükümetin en başlıca olumlu mesajlarından biri olmuştu.”
BBC: AÇIK Kİ SÜREÇ KRİZE GİRDİ
İngiliz yayın kuruluşu BBC, barış sürecinin çöküp çökmediğini sorarken “Kürt isyancı PKK’nın, Türkiye’den geri çekilmeyi durdurduğu açıklaması, birçok kişinin 30 yıllık bir ihtilafı sona erdirmek için en iyi şans oluşturacağı umdukları barış süreci konusunda kuşku yarattı” yorumunu yaptı.
PKK lideri Cemil Bayık’ın Türk hükümetinin adımları atmadığını ve bahaneler dile getirmeye başladığı yönündeki ifadelerine dikkat çeken BBC, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ise PKK’yı suçlayarak çekilmenin sadece yüzde 20’sinin yerine gerildiğini söylediğini de kaydetti.
BBC “Süreç, cezaevindeki Öcalan ile hükümet yetkilileri arasındaki görüşmeleri temel aldığı için üçüncü bir taraf, kamu önünde yapılan bir anlaşma da yok ve süreç karanlık unsurlarla dolu. Ancak, açık ki süreç bir krize girdi” değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)