BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye’nin bağımsız politikası ABD’yi öfkelendiriyor----

Türkiye’nin bağımsız politikası ABD’yi öfkelendiriyor

Türkiye’nin bağımsız politikası ABD’yi öfkelendiriyor
25 Eylül 2021 - 17:40 www.finansgundem.com

Ankara-Washington ilişkilerindeki son gelişmeleri değerlendiren Rus uzman İbrahimov, Türkiye’nin bağımsız olarak sürdürdüğü ve her zaman Amerikan çıkarlarıyla örtüşmeyen politikasının ABD’yi öfkelendirdiğini belirtti

Moskova merkezli Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nden siyaset bilimci, Valday tartışma kulübü uzmanı Ferhat İbrahimov, Sputnik’e demecinde Ankara ve Washington arasındaki ilişkilerde gelinen durumu değerlendirdi.

İbrahimov, “Türkiye'nin gerçekten tamamen bağımsız bir politikası olması, Amerikalıları kızdırıyor. Türkiye bölgedeki çıkarlarını dile getiriyor ve onlar sıklıkla Amerikan çıkarlarıyla çelişiyor. Üstelik bunu vurgulamak isterim ki Türkiye, Rusya ile ilişkilerini koparmak niyetinde değil, aksine onları geliştirmek ve güçlendirmek niyetinde. Bu konu Türkiye için ilkesel bakımdan önemli, bu nedenle Türkiye şu anda Rusya ile daha derin bir işbirliği, yeni silahların satın alınması ile ilgili yeni bir yol haritası öneriyor. Ayrıca Türkiye, NATO'da liderliğe aday bir ülkedir. Elbette ki tüm bunlar Amerikalıları öfkelendiriyor” diye konuştu.

Amerikalıların Erdoğan'a Moskova ile temaslarını kesmesi, bunun da ötesinde düşmanca tutum ortaya koyması için baskı yapmaya çalıştığına, fakat bunu başaramadığına dikkat çeken İbrahimov, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu nedenle şimdi ABD, Türkiye'yi kendisine yabancılaştırmak, fakat aynı zamanda bağımlı bir konuma getirmek için de elinden geleni yapıyor. En ilginç olanıysa şu, ABD, Erdoğan'ın başını ciddi anlamda ağrıtacak olan Türkiye’nin içindeki radikal grupları da finanse ediyor. Ve Erdoğan buna dayanamadı, çıkıp Birleşmiş Milletler (BM) platformunda düşündüklerini dile getirdi. Amerikalıları bir kez daha kendilerine gelmeye çağırdı. Türkiye Amerika ile bağları koparmak niyetinde değil, NATO üyesi olmaya devam edecek, fakat aynı zamanda Türkiye, ulusal çıkarlarını da gözetecek. Amerika, Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeye devam etmek istiyorsa, bu hususu kabul etmeli. Kabul etmedikçe de Ankara ile Washington arasındaki ilişkiler gergin olacak.”

YPG unutulmadı! ABD'nin savunma bütçesine Kongre'den ilk onay

Erdoğan: Bizim için S-400 işi bitmiştir

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)