BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTürkiye'den yeni NATO hamlesi----

Türkiye'den yeni NATO hamlesi

Türkiye'den yeni NATO hamlesi
28 Temmuz 2023 - 14:50 www.finansgundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 milyar euro büyüklüğündeki 'NATO İnovasyon Fonu'na katıldı. Bakanlık, fona 15 yıl boyunca yaklaşık 45 milyon euro finansman sağlayacak.

Türkiye adına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, NATO’nun Madrid Zirvesi’nde kurulan ve dünyanın ilk çok uluslu girişim sermayesi fonu olan NATO İnovasyon Fonu’na katıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, NATO İnovasyon Fonu’nun Türkiye’nin derin teknoloji 'start-up’ları için büyük bir fırsat olduğunu, fonun sadece uzun dönemli yatırım desteği değil aynı zamanda NATO ve müttefik ülkelerin pazarlarına erişim imkanı sağlayacağını söyledi.

NATO'nun 1 milyar vatandaşının güvenliğini korumaya hizmet edecek teknolojilere finansman sağlayacak 1 milyar euro büyüklüğündeki fon, aynı zamanda Avrupa’nın en büyük derin teknoloji fonu olma özelliğini taşıyor. Fon, müttefiklerin inovasyon ekosistemlerinin güçlendirilmesinde, derin teknolojiler alanındaki finansman ihtiyacının karşılanmasında, geliştirilen teknolojilerin kullanımına sunulmasında rol oynayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, fona 15 yıl boyunca yaklaşık 45 milyon euro finansman sağlayarak 23 ülke içerisinde fonun 6'ıncı büyük ortağı olacak. Bakanlık, fonun performans ve yatırımlarının izlenmesinden ve Türkiye’deki yatırım fırsatlarının fona sunulmasına kadar birçok alandan sorumlu olacak. Fonun, Kuzey Atlantik Savunma İnovasyon Hızlandırıcısı ile birlikte NATO’nun teknolojik üstünlüğünün korunması, sivil ve askeri amaçlarla kullanılabilecek çığır açıcı teknolojilerin geliştirilmesinde belirleyici rol oynaması hedefleniyor.

Sanayi ve teknolojide bütçeler arttı, hedefler büyüdü

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na milli teknoloji hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)