BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Suudi Arabistan'a flaş teklif----

Türkiye'den Suudi Arabistan'a flaş teklif

Türkiye'den Suudi Arabistan'a flaş teklif
25 Eylül 2015 - 15:44 www.finansgundem.com

Mehmet Ali Şahin: Hac organizasyonunu Türkiye'ye versinler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Suudi Arabistan'ın Mekke kentinin 5 kilometre dışında bulunan Mina'da yaşanan izdiham faciasına ilişkin "Kimse milliyetçilik yaptığımı düşünmesin, bize versinler. Türkiye oradaki organizasyonu, kimsenin burnu kanamadan hac vazifesini Allah'ın izniyle yaptırır. Ücret de talep etmiyoruz" dedi.

Şahin, partisinin Eflani İlçe Başkanlığı tarafından bir düğün  salonunda düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Mina'da yaşanan  facianın üzerinde düşünmek gerektiğini belirterek  "Buna kader, vade geldi, ecel  deyip geçebilir miyiz?" ifadesini kullandı. 
 
Mina'da yaşananların ecel-i kaza olduğunu belirten Şahin, "2 milyon  insan hacı olacak gelmiş. 2 milyon insan çok değil. Geçtiğimiz günlerde  İstanbul'da teröre karşı miting yapıldı, 2 milyon insan vardı orada. Hiçbir  olumsuzluk olmadan, hiç kimsenin burnu kanamadan dağıldılar. 2 milyon insanın  Mekke'de Arafat'ta, o geniş arazide ibadetlerini huzur içinde yapabilmeleriyle  ilgili gerekli tedbirler alınabilir" diye konuştu. 
Şahin, tedbir acısından orada ciddi bir noksanlık olduğunu düşündüğünü  dile getirerek, şöyle konuştu: 
 
"İşte bir vinç devrildi, ölenler oldu. Daha önce kazalar oldu. Her yıl  binlerce hacı dünyanın çeşitli bölgelerinden gelmiş, hayatlarını kaybediyorlar.  Allah rahmet eylesin, üzüntümüz büyük mübarek bayramda. 750'nin üzerinde ölü,  bundan daha fazla da yaralı var. Çok az sayıda olsa Türk vatandaşı da var,  inşallah sayısı artmaz. Tedbir bakımından eksiklik söz konusu. Mekkeve  çevresindeki o kutsal mekanlar Suudi arabistan toprakları içinde. Ama o kutsal  mekanlar tüm Müslümanlara aittir. Oradaki güvenlik sorununu çözmek için Müslüman  ülkelerin bir araya gelerek bir çözüm geliştirmelerinde yarar var. Efendim  'oradan gelen buradan gelen sıkışmışlar birbirlerini ezmişler', olacak şey mi?  Dünyaya bunu nasıl izah edersiniz? İzahı var mı?" 
 
"Bunun mazereti olamaz" 
 
Türkiye'nin Mekke'de hac organizasyonunu çok nizami bir şekilde  yapabileceğini vurgulayan Şahin, "Kimse milliyetçilik yaptığımı düşünmesin, bize  versinler. Türkiye oradaki organizasyonu, kimsenin burnu kanamadan hac vazifesini  Allah'ın izniyle yaptırır. Ücret de talep etmiyoruz.Suudi Arabistan hükümetine  sesleniyorum, verin Türkiye'ye" ifadesini kullandı. 
 
Şahin, ölen hacıların kurallara uymadığı gerekçesiyle suçlandığını  dile getirerek şunları kaydetti: 
 
"Kardeşim tedbiri sen alacaksın, düzeni sen sağlayacaksın, onları  yönlendireceksin. Afrika'dan gelmişler, doğrudur yol iz bilmeyebilirler. Onlara  öğretecek, yol gösterecek sizsiniz. Yönlendirme levhaları, hatta insanlarla  onlara rehberlik edecek sizsiniz. Bunun mazereti olamaz. İhmal sonucu ölümler  meydana geldi. Bundan sonra yaşanmamasını diliyorum. Kurban Bayramı'nda  'sevinçleri paylaşalım' derken maalesef işte üzüntüleri paylaşmak zorunda  kalıyoruz. Bu bizi son derece huzursuz ediyor, rahatsız ediyor."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)