BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'den sert tepki----

Türkiye'den sert tepki

Türkiye'den sert tepki
10 Haziran 2015 - 16:23 www.finansgundem.com

Bakan açıkladı! İade edeceğiz

Avrupa Parlamentosu Türkiye tasarısını kabul etti. AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Avrupa Parlamentosu'nda onaylanan  Türkiye raporunu kabul etmediklerini ve bunu iade edeceklerini söyledi.
 
AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN KARARI
Avrupa Parlamentosu, 2014 yılı Türkiye İlerleme  Raporu'nu kabul etti. 
 
 Rapor, AP'nin Strasbourg'daki Genel Kurul oturumunda 94 "hayır"a karşı  432 "evet" oyuyla onaylandı. Oylamada 127 parlamenter de "çekimser" oy kullandı. 
 
 Hollandalı parlamenter Kati Piri'nin hazırladığı raporda, Türkiye'nin  "özellikle Kürt toplumuyla barış sürecinde kapsamlı ve sürdürülebilir bir sonuca  ulaşmak için gösterdiği çabaların takdir edildiği" ifadesine yer veriliyor. 
 
 Türkiye'nin Irak ve Suriye'den gelen sığınmacılara insani yardımı  sürdürdüğüne ve kimlik kartı vererek onları meşru bir statüye kavuşturduğuna  vurgu yapılan raporda, mülteci kamplarının azami kapasitesini aştığı ve AB'nin  Türkiye'ye konuya ilişkin aktif destek vermesi gerektiğine işaret ediliyor. 
 
Raporda, Türkiye'nin "özellikle Kürt toplumuyla barış sürecinde  kapsamlı ve sürdürülebilir bir sonuca ulaşmak için gösterdiği çabaların takdir  edildiği" ifadesi de yer alıyor. 
 
Rapor hakkında geçen ay yapılması beklenen oylama, çok sayıda  değişiklik önergesi nedeniyle, raportör Piri'nin talebiyle ertelenmişti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)