BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'den kaçan sığınmacı Yunanistan'da orman yaktı----

Türkiye'den kaçan sığınmacı Yunanistan'da orman yaktı

Türkiye'den kaçan sığınmacı Yunanistan'da orman yaktı
26 Mayıs 2024 - 16:09 www.finansgundem.com

Son yıllarda özellikle yaz aylarında çok ölümcül orman yangınlarıyla karşı karşıya kalan Yunanistan'da endişe yaratan bir yangın meydana geldi... Yetkililer kundakçının bir Türk olduğunu söylerken yeni yasanın ilk kez uygulanacağı belirtildi.

Son yıllarda küresel ısınma, su krizi ve ihmalkarlık sebebiyle çok ciddi orman yangınlarının yaşandığı Yunanistan'da endişe yaratan bir olay yaşandı... 

Yunanistan'ın Attika bölgesindeki Aegaleo Dağı'nın eteklerinde bir yangın başladı. Kısa sürede hızla yayılan yangın büyük bir panik yaratırken itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın yerleşim birimlerine ulaşmadan söndürüldü. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İklim Krizi'nden Sorumlu Bakan ve Sivil Savunma Bakanı Vassilis Kikilia sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Eski adıyla Twitter olarak bilinen X'te paylaşımda bulunan Kikilia, orman yangınını başlatan kişinin 33 yaşındaki bir Türk vatandaşı olduğunu duyurdu. Kundakçının yakalandığını söyleyen Kikilia, "Yangını başlatan kişi bir Türk vatandaşı. Bu şahıs eylemini itiraf etti ve adalete teslim edilecek" dedi. İsmi açıklanmayan saldırganın sığınmacı kimliğine sahip olduğu da belirtildi.

Yunan bakan, "Bu ay içinde Aegaleo Dağı'nda üç kez yangın çıktı. Her üçünde de itfaiye ekipleri yangını yayılmadan durdurdu. Ancak bugün, Türk vatandaşı olan suçlu kundakçı tutuklandı ve suçunu itiraf etti. Kendisi yeni yasa kapsamında adalete teslim edilecektir. Bunu birçok kez söyledik: Kundakçılara karşı acımasız olacağız" diye vurguladı.

Yunan medyası, yangına 43 itfaiye eri, 9 araç ve bir helikopterle müdahale edildiğini aktardı.

Kanada’da orman yangını: 3 binden fazla kişiye tahliye emri!

 

Antalya'da orman yangını

 

Kastamonu'da çıkan orman yangını söndürüldü

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)