BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'den flaş talep!----

Türkiye'den flaş talep!

Türkiye'den flaş talep!
13 Kasım 2013 - 20:29 www.finansgundem.com

​Türkiye Nato'dan geçen yıl istediği Patriot füzelerinin bir yıl daha kalması için NATO'ya bir mektup yolladı


Türkiye, Suriye’den gelecek olası füze saldırılarına karşı geçen yıl NATO’dan istediği Patriot füzelerinin bir yıl daha kalması için NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’e mektup gönderdi. Türkiye'nin talebini ele alan NATO büyükelçileri, bu teklifi olumlu karşıladı.
Hürriyet'in haberine göre; Dışişleri yetkilileri, Rasmussen’e geçen hafta gönderilen mektupta, Genel Sekreter’den Patriotları Türkiye’ye gönderen Almanya ve Hollanda nezdinde gerekli girişimlerin yapılmasının istendiğini söyledi.
Reuters'a konuşan bir NATO yetkilisi, ittifaka üye ülkelerin büyükelçilerinin bugün Brüksel'de yaptığı toplantıda Ankara'nın talebini değerlendirdiğini belirtti. NATO yetkilisi, toplantıda, Türkiye sınırındaki istikrarsızlığın "Patriot füzelerinin süresinin uzaltılmasını gerektirdiği" sonucuna varıldığını söyledi.
Nitekim Ankara da Patriotların süresinin uzatılmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağı görüşünde. Ancak Patriotların bir yıl daha Türkiye topraklarında kalabilmesi için Almanya’nın konuyu yine Federal Parlamento gündemine getirmesi bekleniyor. Aynı süreç, Hollanda’da da yaşanacak. ABD’de ise herhangi bir sıkıntı görünmüyor. ABD, Almanya ve Hollanda tarafından yollanan Patriot bataryalarının 2014 Ocak’ına kadar görev yapması öngörülmekteydi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)