BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Bangladeş'e sahra hastanesi----

Türkiye'den Bangladeş'e sahra hastanesi

Türkiye'den Bangladeş'e sahra hastanesi
27 Mart 2021 - 02:52 www.finansgundem.com

Türkiye, Arakanlı Rohingya mültecilerinin yangında zarar gören kamplarının bulunduğu Bangladeş'e sahra hastanesi kuruyor

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Arakanlı Rohingya mültecilerinin kaldığı kamp alanındaki yangında zarar gören Türk sahra hastanesinin yenisinin yapılması için Bangladeş'e Airbus A400M tipi askeri kargo uçağı ile hastane ekipmanları gönderdi. 

Myanmar'daki mezalimden kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlardan oluşan Rohingyaların yaşadığı Cox's Bazar'daki kamplarda çıkan büyük yangında, 15 kişi hayatını kaybederken, 400'den fazla kişi kayboldu.

Yangında, Türkiye'nin mülteciler için yaptırdığı sahra hastanesi tamamen kullanılamaz hale geldi. Türkiye, yangının neden olduğu olumsuzlukların azaltılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Bangladeş hükümetine yardım eli uzattı. Mültecilere hizmet veren sahra hastanesinin yenilemesi için Sağlık Bakanlığı'nca ekipmanlar hazırlandı.

Hazırlanan 50 yatak kapasiteli ağır iklim çadırı ve tıbbi donanım malzemeleri, Airbus A400M tipi askeri kargo uçağı ile AFAD, UMKE ve TOKİ'de görev yapan 22 kişilik uzman ekiplerle beraber, akşam saatlerinde Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan Bangladeş'e gönderildi.




YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)