BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'de saldırı hazırlığındaki 32 DEAŞ'lı yakalandı----

Türkiye'de saldırı hazırlığındaki 32 DEAŞ'lı yakalandı

Türkiye'de saldırı hazırlığındaki 32 DEAŞ'lı yakalandı
29 Aralık 2023 - 12:05 www.finansgundem.com

MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla Türkiye'deki sinagog ve kiliselerle Irak Büyükelçiliğine saldırı hazırlığındaki 3'ü terör örgütü DEAŞ'ın sözde sorumlusu 32 şüpheli yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda örgütün sözde sorumlusu 3 zanlı ile birlikte 32 şüpheliyi şafak operasyonuyla gözaltına aldı. Zanlıların, Türkiye’deki sinagog ve kiliseler ile Irak Büyükelçiliği’ne yönelik eylem hazırlığında oldukları tespit edildi.

MİT, DEAŞ'ın Türkiye yapılanması olan Selman-ı Farisi Taburu (SFT) sözde istihbarat sorumlusu Abu Yakin El Iraki kod adlı Micbel El-Şuveyhi ve Ebu Leys kod adlı Mohammed Hilaf Ibrahim'in Türkiye'deki sinagog ve kiliselere, Abdullah El Cumeyli kod adlı sözde örgüt sorumlusu İyheb Elani'nin ise Irak Büyükelçiliği'ne yönelik eylem hazırlığında olduğu tespit edildi. Yürütülen çalışmalar kapsamında 3 örgüt yöneticisi ile onlarla irtibatlı olan 29 şüpheli, MİT'in Emniyetin koordineli çalışmaları sonrasında 9 farklı ilde şafak vakti düzenlenen operasyonda yakalandı. Gerçekleştirilen operasyon neticesinde, örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi

EYLEMLERİ İTİRAF ETTİLER

Yakalanan Micbel El-Şuveyhi, Mohammed Hilaf Ibrahim ve İyheb Elani verdikleri ifadelerde; DEAŞ'a katılım süreçleri, Suriye ve Türkiye'de DEAŞ bünyesindeki faaliyetleri, ülkemizde DEAŞ adına faaliyet yürüten kişiler ve yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verdiği öğrenildi.

Operasyon neticesinde DEAŞ adına Türkiye'de faaliyet gösteren Selman-ı Farisi Taburu'nun çalışmalarının akamete uğratılmasının sağlandığı öğrenildi.

59 terörist etkisiz hale getirildi!

 

Saldırı girişiminde bulunan 4 terörist etkisiz hale getirildi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zafer29 Aralık 2023 13:13

    Yakalananlara bakın hepsi yabancı kimbilir bu ENSAR politikası ile bunlardan kaç tanesi TÜRKİYEDE canlı bomba gibi dolaşıyordur. Halkımız ve ülkemiz için en büyük tehdit bu göçmenlerdir.