BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'de oy verme işlemi sona erdi----

Türkiye'de oy verme işlemi sona erdi

Türkiye'de oy verme işlemi sona erdi
31 Mart 2024 - 17:05 www.finansgundem.com

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla sona erdi. YSK Başkanı Yener, münferit olayların dışında seçimlerin olaysız tamamlandığını söyledi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "Veri girişi devam etmektedir. Oy verme işlemi bitti sayım döküm işlemlerine başlandı. Kurul birazdan toplanıp konuyu değerlendirecek. Oy kullanma süreci, bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır" dedi.

Yener, saat 17.00 itibariyle kameraların karşısına geçti. Yener, oy sayımı işlemlerine başlandığını ve sayımın tamamlandığı sandıklarla ilgili bilgilerin sistemlerine gelmeye başladığını söyledi. Yener, YSK binasında parti temsilcilerinin sonuçları takip edebileceğini ifade etti. 

Yener, sonuçların paylaşılması için gerekli yayın yasağının kaldırılması konusunda ise "Kurulumuz toplanacak, yasağın geri alınması için karar verilecek" dedi.

Seçimlerin yurt genelinde münferit olayların dışında sakin geçtiğini belirten Yener, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi. 

34 SİYASİ PARTİ YARIŞTI

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek için sandık başına gitti. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu, 34 siyasi partinin adayının yarıştığı seçimlerde, ülke genelinde, 206 bin 845 sandık kuruldu, yaklaşık bin de seyyar sandık oluşturuldu.

81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapıldı.

Oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00'de sona erdi.

ÖNCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI PUSULALARI SAYILIYOR

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılıyor.

Zarftan çıkan oy pusulalarında bir seçim türüne ait olanının geçersiz olması, diğerinin geçersiz sayılmasını gerektirmeyecek.

Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak, bu yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde daha önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Yerel seçimlerin takibi için Basın İzleme Merkezi kuruldu

 

32 ilde sandıklar kapandı

 

Oy kullanma heyecanına kalpleri dayanamadı

 

Erdoğan: Ülkemiz için hayırlı bir netice çıkar diye düşünüyorum

 

Bahçeli sargılı kol ve yüzünde morlukla oyunu kullandı

 

Türkiye yerel yöneticilerini seçiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)