BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye'de bir ilk: Görüntülü görüşme ----

Türkiye'de bir ilk: Görüntülü görüşme

Türkiye'de bir ilk: Görüntülü görüşme
25 Nisan 2013 - 12:10 www.finansgundem.com

Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, "Mobil bankacılık 2012 yılında, internet bankacılığından 10 kat hızlı büyüdü''

Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, "Mobil bankacılık 2012 yılında, internet bankacılığından 10 kat hızlı büyüdü. Çok yakında, mobil bankacılık, internet bankacılığını geçecek" dedi.
Oğuz, "Akbank Direkt" bünyesindeki yenilikleri anlatmak amacıyla düzenlenen basın toplantısındaki konuşmasında, günümüzde bankacılığın alternatif dağıtım kanallarını, bir sonraki aşamaya taşıdığına işaret ederek, "Direkt bankacılık, müşterilerimize daha şeffaf, kolay ulaşılabilir, ekonomik avantajlar sağlayan bir bankacılık modeli olmakla birlikte bankaya da maliyet ve işgücünde avantaj yaratarak verimlilik sağlıyor. Direkt bankacılıkta yeni uygulama ve servislerimizle müşteri memnuniyetimizi daha da ileri taşımaya devam edeceğiz" dedi.
Akbank'ın, "Alternatif" bankacılıktan, "Direkt" bankacılığa hızlı bir dönüşüm içinde olduğunu anlatan Oğuz, Türkiye ekonomisinin rakiplerini geride bırakarak hızla büyüdüğüne dikkati çekerek, "Ancak, internet ekonomisi Türkiye ekonomisinden de daha hızlı büyüyor. Bankacılık sektörünün öncü markası olarak olarak biz bu gelişime hazırız" değerlendirmesini yaptı.
Oğuz, direkt bankacılığın geleceğine inandıklarını ve bu nedenle teknoloji kullanımına ağırlık veren yatırımlara özen gösterdiklerini vurgulayarak, "Türkiye'nin demografik yapısı ve barındırdığı muazzam potansiyel, bize bu yatırımlarımızda büyük cesaret veriyor" dedi.
Türkiye'nin 75 milyonluk nüfusunun yarısının 29 yaşın altında olduğuna işaret eden Oğuz, 45 milyonu bulan iş gücüyle Avrupa Birliği'nin en büyüğünü oluşturduğun anımsattı.
Genç nüfus nedeniyle, internet kullanıcı sayısının 36 milyona çıktığı bilgisini veren Oğuz, 32 milyon Facebook kullanıcısı ve 9 milyon Twitter hesabı ile Türkiye'nin, internette en çok zaman geçiren ilk 5 ülke arasında yer aldığını belirtti.
Oğuz, şunları kaydetti:
"Türkiye'de internet kullanım oranı düşük olmasına karşın kullanım frekansı çok yüksek. Ülkemiz genç nüfusu sayesinde yüksek bir potansiyele sahip. Türkiye ekonomisinde büyüme hızının yüzde 12'ye çıkmasının beklendiği 2017 yılında, internet ekonomisinde büyüme hızının yüzde 19'a yükselmesi tahmin ediliyor. 2011 yılında gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 1,7'sini oluşturan internet ekonomisinin, 2017 yılında yüzde 2,6 düzeyine çıkması bekleniyor."
Türkiye ekonomisinin güçlenmekte olan ve gelecek vaat eden bir ekonomi olduğuna işaret eden Oğuz, "Bununla birlikte teknolojinin gelişimi ve internetteki gelişmeler de gerek yeni iş kolları yaratarak, gerekse de mevcut iş kollarında gelişimi sağlayarak ekonominin büyümesine katkıda bulunuyor. Bu süreç aynı zamanda internet ekonomisinin Türkiye ekonomisi içinde aldığı payın da giderek büyümesini sağlıyor" diye konuştu.
İnternet bankacılığı üzerinden çağrı merkezi ile görüntülü görüşme, Türkiye'de bir ilk
Akbank'ın internet bankacılığında yüzde 15 pazar payı ile ön sıralarda olduğunu ifade eden Oğuz, "Bir yılda 350 milyondan fazla online işlem yapıldı ve hisse senedi işlemlerimizin yüzde 80'i direkt bankacılık kanalları üzerinden gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl internet bankacılığından açılan vadeli mevduat hacmimiz bir önceki yılın iki katıydı. Satılan kredi kartı adedinde ise yüzde 150 oranında büyüme sağlandı" dedi.
Oğuz, Akbank'ın 4 binden fazla ATM'si ile Türkiye'nin 3. büyük ATM ağına sahip olduğunu belirterek, "Ayda 4,4 milyon aktif ATM kullanıcısı nakit çekme işlemlerinin yüzde 89'unu, nakit yatırma işlemlerinin de yüzde 64'ünü gerçekleştiriyor" bilgisini verdi.
Akbank'ın teknolojiye ve inovasyona yatırım yapmaya devam edeceğini vurgulayan Oğuz, teknolojideki gelişmeleri hızla bankacılık hizmetlerine uyarlayıp müşterilerine sunduklarını anlattı. Oğuz, şöyle konuştu:
"Örneğin, Akbank'ın uygulamalarından internet bankacılığı üzerinden çağrı merkezi ile görüntülü görüşme, kendi alanında Türkiye'de bir ilk. Teknolojideki gelişmeler hizmet modellerini de etkiliyor, değiştiriyor. Eskiden çağrı merkezi üzerinden yalnızca sesli hizmet verilirken, bu hizmet dijital kanallara da taşındı. Artık müşterilerimize destek hizmetlerimizi çağrı merkezimizden sesli olarak vermenin yanı sıra Facebook, Twitter, internet bankacılığı üzerinden chat ve görüntülü görüşme gibi birçok kanal üzerinden de veriyoruz. Bu hizmeti sosyal medya kanallarımız üzerinden vermeye başladığımızı geçtiğimiz yıl mayıs ayında duyurmuştuk. Bu hizmeti vermeye başlayan ilk banka olarak öncülük ettiğimiz bu konuda bir adım daha öteye geçerek artık internet bankacılığı üzerinden de bu hizmeti veren ilk banka olarak öncülüğümüzü devam ettiriyoruz."
Mobil bankacılık internetten 10 kat hızlı büyüyor, Türkiye'de 2015'te internet bankacılığını geçecek
Direkt bankacılığın, ekonomide ve bankacılık sektöründeki yerinin her geçen gün arttığını anlatan Oğuz, "Türkiye dijital ve mobil platformlara, dolayısıyla direkt bankacılığa çok elverişli bir ülke" dedi.
Oğuz, mobil bankacılığın, internet bankacılığından daha hızlı büyüdüğünü vurgulayarak, "Mobil bankacılık 2012 yılında, internet bankacığından 10 kat hızlı büyüdü. Çok yakında, mobil bankacılık, internet bankacılığını geçecek. Dünyada mobil bankacılığın internet bankacılığını 2014 yılında, Türkiye'de ise 2015 yılında geçeceği öngörülüyor" değerlendirmesini yaptı.
Oğuz, internet kullanımının yanında mobil telefon penetrasyonunun da 66 milyon ve yüzde 89 ile çok yüksek düzeyde bulunduğunu ve mobil bankacılıkta hedeflerinin liderlik olduğunu söyledi. Teknolojideki hızlı gelişime bağlı olarak bankacılıkta da işlemlerin şubelerden direkt bankacılık kanallarına kaydığını belirten Oğuz, şu anda her 3 işlemden ikisinin bu kanallardan yapıldığını, gelecek yıllarda bu rakamın yüzde 90'lara ulaşacağını vurguladı.
Oğuz, "Önümüzdeki dönemde şubelerin klasik işlemlerden ziyade, daha çok mortgage, hisse senedi ve yatırım portföyü oluşturmak gibi daha kompleks ürünlere yöneleceğini ve daha uzmanlaşmış hizmet vereceğini öngörüyoruz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)