BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye'de 20 banka bu çelik kasayı kullanıyor----

Türkiye'de 20 banka bu çelik kasayı kullanıyor

Türkiye'de 20 banka bu çelik kasayı kullanıyor
27 Nisan 2016 - 16:02 www.finansgundem.com

Kıratlı Çelik Kasa Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kıratlı, Türkmenistan'da banknot matbaasının kapısını da yaptığını açıkladı

Türkiye'nin ilk kasa üreticilerinden Kıratlı Çelik Kasa, finans piyasasında faaliyet gösteren banka ve kurumlar arasında pazar payını yüzde 60'a çıkardı. Kıratlı Çelik Kasa Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kıratlı, çok geniş müşteri portföyüne sahip olduklarını belirterek, "Bankalar, zincir marketler, kuyumcular ve oteller müşterilerimiz arasında. Özellikle bankalar gibi finans sektöründe faaliyet gösteren firmalarda yüzde 60 pazar payına sahibiz. Türkiye'de 20 bankanın tedarikçisiyiz. Talep gelirse, yüksek güvenlikli kapı bile yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Türkmenistan'da banknot matbaasının kapısını yaptık. Bir bu kadar da zincir mağazaların tedarikçisiyiz" dedi.

Dünya'da yer alan habere göre, Kıratlı, "Türkiye genelinde İstanbul, Ankara ve İzmir'de 1.500 metrekarelik depo ve ofislerimiz var. İstanbul'da 2, Ankara ve İzmir'de 1 tane mağazamız var. Yıllık 10 bin civarında üretim kapasitemiz var. Bu üretim kapasitesi ile Avrupa'da çok rahat bir şekilde sıralamaya gireriz. Çalıştığımız bankaların ısrarları neticesinde dolap ve raf üretimine de başladık, bunun için de Morasis adında şirket kurduk" şeklinde konuştu. Üretimlerinin çoğunu ihraç ettiklerinin bilgisini veren Kıratlı şunları söyledi:

"85 çalışanımızla beraber geçtiğimiz yılı 9 milyon 350 bini ihracat olmak üzere 15 milyon TL ciro ile kapattık. İran ve Amerika da depolarımız var. Üretimimizin yüzde 55-60'ını kaliteyi üst düzeyde tutan ABD, Norveç, İsveç, Finlandiya gibi ülkelere ihraç ediyoruz. Bunların yanında Ortadoğu ve Afrika ülkeleri de var ama ihracatımızın ağırlığını ABD ve Avrupa ülkelerine yapıyoruz. Ama ihracat ağırlığımız Avrupa'dır." Ürettikleri kasaların TSE'li olduğunu belirten Kıratlı, "Aynı zamanda ürünlerimiz Amerika'dan aldığımız UL belgeli. Bu belgeler olmazsa özellikle Amerika ve Avrupa'da sigorta şirketleri kabul etmediği için iş yapamazsınız. Sadece bu araştırma bizim ülkemizde yok" dedi. Kıratlı, hedeflerinin bu yıl ciroyu 17 milyon TL'ye, ihracatlarını ise yüzde 70'in üzerine çıkarmak olduğunu söyledi.

Kasa üretiminin merkezi Gaziantep...

Son zamanlarda ürünlerini TÜRKAK'a kayıt ettirmeye çalıştıklarını anlatan Kıratlı, Türkiye sektörle ilgili de değerlendirme yaparak, şunları söyledi:

"Bundan önce Gaziantep'te irili-ufaklı 200 adet kasa üreticisi firma vardı. Sektörde biz ağırlığımızı koyunca, ayrıca gelişime ayak uyduramadıkları için bu firmaların çoğu kapandı ve şu anda 10-15 firma kaldı. Türkiye genelinde ise 60 civarında firma bu alanda faaliyet gösteriyor ama yine de kasa üretiminin merkezi Gaziantep diyebiliriz."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)