BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTürkiye ve AB'de her 5 kişiden 1'i gürültüden rahatsız----

Türkiye ve AB'de her 5 kişiden 1'i gürültüden rahatsız

Türkiye ve AB'de her 5 kişiden 1'i gürültüden rahatsız
02 Ocak 2021 - 23:17 www.finansgundem.com

Avrupa'da yapılan bir araştırmaya göre başta Malta, Almanya ve Hollanda olmak üzere şehirlerde yaşayan insanların yaklaşık 4'te 1'i komşulardan ya da sokaktan gelen gürültüden rahatsız.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği'nde (AB) gürültüden şikayet eden insanlarla ilgili yaptığı araştırmada 2019 yılı verilerini kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre İngiltere dahil AB'ye üye 28 ülkede toplam nüfusun %17,3'ü şehir trafiği, sokak ve caddelerdeki ses kirliliği ve komşuların yaptığı gürültüden rahatsız olduğunu belirtti. Gürültüden rahatsız olduğunu dile getiren kişilerin oranı AB genelinde şehirlerde %24,1 olarak kayıtlara geçerken, kırsal bölgelerde yaşayanların sadece %10,4'ü bu durumdan şikayetçi olduğunu ifade etti.

Evlerinde tek başına yaşayan kişilerin gürültüden rahatsız olma oranının evli, çocuklu ya da birlikte birkaç kişiden fazla yaşayanlara göre daha fazla olduğu görülüyor. Araştırma sonuçlarına göre tek başına yaşayıp gürültüden rahatsız olduklarını dile getirenlerin oranı %20,8, evli çiftlerin %17.8, evli ve en az bir çocuklu ailelerin ise %15,5. Verilere göre çocuklu ya da çocuksuz evlerinde birkaç kişiden fazla yaşayan bireylerin sesten daha az şikayetçi oldukları gözlemlendi.

Euronews'in haberine göre, 65 yaş altında yalnız yaşayan vatandaşların en az %25,2'si gürültüden şikayet ederken, 65 yaş üzerinde bu oran %14,9 olarak kayıtlara geçti.

Gürültüden en çok şikayetçi olan ülkeler Malta, Hollanda ve Almanya

Eurostat'a göre 2019'da gürültüden en çok şikayet eden AB ülkesi bir önceki senedeki gibi yine Malta oldu.

510 bin nüfuslu ada ülkesinde yaşayan vatandaşların %28,3'ü gürültüden şikayet ederken, bu oran Hollanda'da %26,6, Almanya'da %26,1, Portekiz'de %22,7, Lüksemburg'da %20,2 ve Danimarka'da %20,1 olarak açıklandı.

Türkiye'de her 100 kişiden 17'si gürültüden rahatsız

Bu oran Hırvatistan, Estonya ve İrlanda'da %8,2 olurken, Bulgaristan'da %8,9, Macaristan'da %9,7 ve Slovakya'da %10,5 olarak verilere yansıdı.

AB üyesi olmayan ancak araştırmada yer alan Türkiye'de ise nüfusun %17'si ses kirliliğinden şikayetçi olduğunu açıkladı. AB ortalamasıysa %17,3 olarak kayıtlara geçti. Gürültüden en az şikayetçi olan Avrupa ülkesi ise %7,3 ile Makedonya oldu.

Türkiye'de bugün: 202 ölüm, 11 bin 180 yeni vaka

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.03 Ocak 2021 04:05

    APARTMAN SAKİNİ/MİSAFİR OLMAYAN DİLENCİLER PAZARLAMACILAR BAĞIŞ TOPLAMAK ISTEYENLER APARTMAN ZİLLERİNE BASARAK ÖNCE DIŞ KAPIYI AÇTIRIYORLAR SONRA DA DAİRE ZİLLERİNE BASARAK SADAKA BAĞIŞ ISTİYORLAR DETARJAN KOKU GİBİ ÜRÜN PAZARLADIKLARINI SÖYLEYEREK TEST YAPACAKLARINI SÖYLÜYORLAR ARALIK AYINDA ENGELLİLER/ENGELLİ ÇOCUKLARI KORUMA DERNEĞİNDEN GELDİKLERİNİ SÖYLEYİP BAĞIŞ PARA ISTİYEN 2 KİŞİYLE TARTIŞTIM BU KİŞİLERİN APARTMANLARA GİRİP ZİLLERE BASMALARI BAĞIŞ/SADAKA ISTEMELERİ TEST TALEPLERİ KANUNLARLA YASAKLANMALIDIR NE CANIMIZIN NE MALIMIZIN GÜVENLİĞİ KALMADI/YOK