BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye "rüzgar"da Avrupa dördüncüsü----

Türkiye "rüzgar"da Avrupa dördüncüsü

Türkiye rüzgarda Avrupa dördüncüsü
07 Ağustos 2017 - 15:26 www.finansgundem.com

Türkiye rüzgar enerjisinde ocak-haziran döneminde devreye aldığı 377 megavat kurulu kapasiteyle Avrupa'da dördüncü sırada yer aldı.

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği WindEurope'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa'da yılın ilk altı aylık döneminde toplam 6 bin 100 megavat rüzgar kapasitesi sisteme dahil edildi.

TÜRKİYE İLK YARIDA 4. SIRAYI ALDI

Bu dönemde Almanya'nın Avrupa'da 2 bin 200 megavat rüzgar kapasitesi işletmeye dahil ederek ilk sırada yer aldığı belirtilen açıklamada, "Avrupa'da bin 200 megavatla İngiltere ikinci ve 492 megavatla Fransa üçüncü oldu. Türkiye ise 2017 yılının ilk yarısında sisteme dahil ettiği 377 megavatlık rüzgar kapasitesiyle kurulu güç bakımından Avrupa'da dördüncü sırada yer aldı." ifadeleri kullanıldı.

RÜZGAR SANTRALLERİ...

Söz konusu dönemde deniz üzerinde (offshore) rüzgar santrallerinde ise toplam bin 300 megavat kapasitenin devreye alındığı vurgulandı.

Rüzgar yatırımlarının yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 5,7 milyar avro azalarak 8,3 milyar avroya gerilediği kaydedilen açıklamada, bu dönemde 2,9 milyar avro onshore ve 5,4 milyar avro da offshore rüzgar santrallerine yatırım yapıldığı bildirildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd07 Ağustos 2017 21:51

    bence bi numara üfürükçülükte kimse elimize su dökemez ahada yazın

  • Uğur Kaan Karşılıklı07 Ağustos 2017 19:14

    Cehaape fanatiği değilim ama cehape olsaydı başımızda herhalde insan hakları ve insan onuru bu kadar ayaklar altına alınmazdi. Tshmin ediyorum yine işkence yapanların cezası verilirdi. En azından hak arama özgürlüğümüz olurdu ve evet chp üyeleri suç işleseydi bunları savcıların araştırmasına engel olmazlardı. Şimdi bunu hayal bile edemezsiniz. Tabi bunu sorun olarak bile göremiyorsun muhtemelen, o yüzden tartışmaya girmeyecegim.

  • sencer07 Ağustos 2017 17:12

    ülkemizin başında chp olsaydı herhalde bu saatlerde ekmek kuyruğunda olurduk aldığımız ekmekleri de rüzgarda soğuta soğuta gelirdik

  • Uğur Kaan Karşılıklı07 Ağustos 2017 16:39

    Geriye doğru gitme rüzgarı var bizde evet. Herkes ortaçağ zihniyetine dönmek istiyor. Allah ülkemizi korusun bu örümcek kafalılardan.