BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye, Rusya ve İran ortaklığı mümkün mü----

Türkiye, Rusya ve İran ortaklığı mümkün mü

Türkiye, Rusya ve İran ortaklığı mümkün mü
03 Nisan 2018 - 09:00 www.finansgundem.com

Rusya'nın ünlü mülkiye mekteki MGİMO'nun Medeniyetler Ortaklığı Merkezi Direktörü Popov, İran'ın da Türkiye-Rusya yakınlaşmasının doğal ortağı olabileceği düşüncesinde

Ankara'da 4 Nisan'da yapılacak liderler zirvesi öncesi bu soru Rusya'nın da gündeminde. Rusya'nın ünlü mülkiye mekteki MGİMO'nun Medeniyetler Ortaklığı Merkezi Direktörü Veniamin Popov'a göre böylesi bir ortaklık mümkün.

2016 Aralık ayında Moskova'da gerçekleşen üçlü zirveyi ve sonrasını Nezavisimaya Gazeta için değerlendiren Popov, özellikle Rusya ve Türkiye arasında inşaat, savunma sanayi, nükleer enerji ve turizm alanlarında gelişen işbirliğine dikkat çekerek iki ülkenin de bir atılım yapma ihtiyacı içinde olduğuna vurgu yaparken tarih ve coğrafyanın iki ülkeyi her türlü kuşkuyu bir kenara bırakarak işbirliği yapmaya zorladığını belirtiyor.

Veniamin Popov Batı'nın kaba politikasından musdarip durumdaki İran'ın da Türkiye-Rusya yakınlaşmasının doğal ortağı olabileceği düşüncesinde.

Popov'un temel argümanı başta ABD olmak üzere Batılı demokrasilerin her üç ülkeye de çeşitli konularda ayrı ayrı baskı yapıyor olması. Türkiye'nin Avrupa Birliği umutlarının tükenmesi, Kürt sorunu nedeniyle ABD ile arasının açılması bu ülkeyi yeni ortaklık tercihlerine itebilir.

Popov üç ülkenin ortaklığına zemin oluşturan son bir faktör olarak Batıda yükselen islamofobiye işaret ediyor. Popov 20 milyon Müslümanın yaşadığı Rusya'yı da İslam dünyasının içinde sayıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaan03 Nisan 2018 09:08

    Bence de mümkün. Güzel sonuçlar da verebilir diyorum. Yardımlaşma yi yapan müttefik ülkelere daha çok ihtiyaç var