BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye kaya gazı üretimine hazır----

Türkiye kaya gazı üretimine hazır

Türkiye kaya gazı üretimine hazır
17 Temmuz 2013 - 15:26 www.finansgundem.com

Türkiye, son dönemlerde petrol ve doğalgaza alternatif olarak gösterilen ‘kaya gazı’ üretimine geçiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çevreyi kirletmeden, belirli kriterler çerçevesinde kaya gazı kullanımı konusunda Enerji Bakanlığı ile ortak çalışma yapacaklarını açıkladı. Litvanya’nın Başkenti Vilnius’da Avrupa Birliği (AB) ÇevreBakanları Toplantısı’nda son dönemlerin alternatif enerji kaynağı olarak gösterilen “kaya gazı” konusu ele alındı. Toplantıda, özellikleABD’deki büyük kaya gazı rezervlerinin Avrupa’nın gelecekteki enerjiaçığının çözümünde önemli bir kaynak olabileceği belirtildi.
Toplantıda bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı ErdoğanBayraktar, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğunuhatırlatarak, Trakya ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kaya gazırezervleri bulunduğunu açıkladı. Türkiye’nin enerji açığınınazaltılması için kaya gazı üretiminin önemine işaret eden BakanBayraktar, “Türkiye’nin başka bölgelerinde de kaya gazı potansiyelimevcut. Kaya gazının çevreyi kirletmemesi için gerekli tedbirlerialarak üretim yapılmasını hedefliyoruz” dedi.
Dünyada kaya gazı potansiyeli taşıyan 14 havza bulunduğunu ifadeeden Bakan Bayraktar, “Ancak rezervlerin dağılımı bu havzalarlasınırlı değil. Türkiye’deki enerji açığından dolayı, doğalgaza bağımlıbir enerji tüketimi bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak,çevre değerlerini gözeterek kaya gazı teknolojisinin ülkemizde dekullanılmasını istiyoruz. Kaya gazı üretim sürecinde mutlaka ÇevreEtki Değerlendirme Raporları (ÇED) değerlendirilmelidir. Özellikle
kaya gazı arama aşamasında ortaya çıkması muhtemel olumsuzluklarıbaştan önlemek için çok hassas davranıyoruz. Türkiye’nin enerjiaçığının giderilmesine destek olacağını düşündüğümüz kaya gazıüretiminin sürdürülebilir kalkınma adına önemli bir alternatifolacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)