BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye karşıtı senatör Menendez davasında kritik gelişme----

Türkiye karşıtı senatör Menendez davasında kritik gelişme

Türkiye karşıtı senatör Menendez davasında kritik gelişme
03 Mart 2024 - 09:03 www.finansgundem.com

Türkiye karşıtlığıyla bilinen ABD Senatörü Bob Menendez'in yargılandığı davada kritik bir gelişme yaşandı. Senatörle birlikte yargılanan sanık, yöneltilen suçlamaları kabul etti.

ABD Senatörü Bob Menendez ile rüşvet ve yolsuzlukla yargılanan sanıklardan Jose Uribe’nin hakkındaki suçlamaları ve federal savcılarla işbirliği yapmayı kabul ettiği belirtildi.

Mahkemeye sunulan yeni belgelerde, Uribe’nin, davadaki kendisine yöneltilen 7 suçlamayı kabul ettiği aktarıldı.

Federal savcılarla vardığı anlaşma sonucu Uribe’nin, Menendez’in rüşvet ve yolsuzlukla yargılandığı davada ifade vermek ve yetkililerle iş birliği yapmak için imza attığı ifade edildi.

"İYİ BİR HABER DEĞİL"

Uribe, Menendez ve eşi Nadine ile diğer 2 iş insanıyla yargılandığı davada, suçunu kabul eden ilk sanık olurken; Uribe'nin savcılarla vardığı anlaşmanın, "hakkındaki suçlamaların tümünü reddeden Senatör Menendez için iyi bir haber olmadığı" değerlendirmesi yapıldı.

Menendez ve diğer sanıkların yargılanmasına mayısta başlanacak. Savunma anlaşması gereği Uribe’nin cezası da 14 Haziran’da yapılacak duruşmada belli olacak.

MENENDEZ VE EŞİ HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'ne 22 Eylül'de sunulan 39 sayfalık iddianamede, Bob Menendez ve eşi Nadine (Arslanian) Menendez'e rüşvet alma suçlamaları yöneltilmişti.

Menendez ve eşinin yanı sıra suçlamalarla bağlantılı Mısırlı iş insanı Wael Hana, New Jerseyli iş insanları Fred Daibes ve Jose Uribe de iddianamede sanık olarak yer almıştı.

Evindeki aramada bulunan altın külçeler ve gizli nakit paraların yanı sıra Menendez'in, özellikle Kongrede yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde söz sahibi olan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı boyunca Mısır'a resmi yardımlardaki etkisi ile New Jersey'deki Mısır kökenli iş insanları ve firmalarla girdiği ilişkiler, iddianamede dikkati çekmişti.

Suçlamaların ertesi gününde Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalan Menendez, partisinden ve kamuoyundan gelen baskılara direnerek Kongredeki koltuğundan istifa etmeyeceğini belirtmişti.

Menendez hakkında daha sonra da Katar lehine siyasi pozisyonunu kullanarak çıkar sağlamak suçlamasıyla hakkındaki ilk iddianame genişletilmişti.

Küba kökenli göçmen bir ailenin oğlu olan Menendez, ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtlığı, Rum ve Ermeni lobisine yakınlığıyla biliniyor.

ABD tarafından Türkiye'ye yapılacak F-16 satışına karşı çıkanların başında gelen Menendez, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki politikalarından rahatsızlığını da her fırsatta gündeme getiriyordu

Rüşvet iddiaları ülkeyi çalkalamıştı: Menendez serbest bırakıldı

 

Türkiye düşmanı Menendez'e tepkiler çığ gibi büyüyor

 

Türkiye karşıtı Menendez'e 'rüşvet' soruşturması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)