BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye kabul etmemişti... O gemi okyanusta batırıldı----

Türkiye kabul etmemişti... O gemi okyanusta batırıldı

Türkiye kabul etmemişti... O gemi okyanusta batırıldı
04 Şubat 2023 - 13:42 www.finansgundem.com

Sökülmek üzere Türkiye’ye getirilmesi planlanan ancak tepkiler sonrası Türk makamların ülkeye almadığı asbestli Brezilya uçak gemisi, okyanusta batırıldı.

Brezilya Donanması, toksik maddeler içermesi nedeniyle büyük tartışma yaratan Sao Paulo isimli savaş gemisinin dün gece Atlantik Okyanusu'nda batırıldığını duyurdu. Geminin, Brezilya sahilinden 350 kilometre uzakta 5 bin metre derinliğe sahip bölgede planlı şekilde batırıldığı bildirildi.

Eleştirmenler, zehirli maddeleri barındıran geminin batırılması planını “devlet destekli çevre suçu” diye nitelemişti.

Brezilya Çevre Bakanı Marina Silva da batırma işleminin durdurulması için Savunma Bakanı Jose Mucio ile görüşmüştü ancak ordu, batırma dışında başka bir seçenek bulunmadığını bildirmişti.

34 bin tonluk gemiye ne olacağı uzun süredir tartışma yaratıyordu. Söküm için daha önce Türkiye’ye getirilmesi planlanan gemi, tepkiler sonucu Türk makamların itirazının ardından yaz aylarında Brezilya kıyılarına geri dönmüştü.

Aylardır Atlantik Okyanusu’nun güneyinde bekleyen 60 yıllık geminin batırılması halinde okyanustaki en büyük çöp olacağı belirtiliyordu.

NAE Sao Paulo'nun Türk karasularına girişi yasaklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)