BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTürkiye-İzlanda maçı saat kaçta hangi kanalda?----

Türkiye-İzlanda maçı saat kaçta hangi kanalda?

Türkiye-İzlanda maçı saat kaçta hangi kanalda?
12 Ekim 2015 - 19:10 www.finansgundem.com

Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonaları Elemeleri son maçında Konya'da İzlanda'yı ağırlayacak. Peki maç hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak?

A Milliler, 13 Ekim Salı günü 21.45'te Torku Konya Arena'da İzlanda'yı ağırlayacak. Futbolseverler Türkiye-İzlanda maçını Show TV'den canlı izleyebilecek. 

Türkiye bu maçtan beraberlik ya da galibiyet almayı başarırsa 3. olarak Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için Play-Off oynamaya hak kazanacak. Mağlubiyet halinde ise Hollanda'nın Çek Cumhuriyeti karşısında puan kaybetmesini bekleyeceğiz.

ŞAMPİYONAYA DİREKT KATILABİLİRİZ!
Aynı akşam, aynı saat grupta oynanacak diğer maçta ise Letonya, İzlanda'yı konuk edecek. Her iki takımın da iddiası olmamasına rağmen bu maçı Türkiye açısından önemli kılan bir detay var. 

Grubun son sırasında yer alan Kazakistan, deplasmanda Letonya'yı mağlup etmeyi başarırsa son sıradaki yerini Letonya'ya bırakacak. Bu da A Milli Takımımızın "en iyi 3. olarak" 2016 Avrupa Şampiyonası'na direkt katılmasını sağlayabilir. Çünkü prosedür gereği en iyi üçüncüler belirlenirken, takımların grubun son sırasındaki takımdan aldığı puanlar gözardı ediliyor. 

Özetle, A Milliler İzlanda'yı, Kazakistan'da deplasmanda Letonya'yı mağlup ederse, diğer grupları 3. sırada bitiren takımların puanına göre Avrupa Şampiyonası'na direkt katılabiliriz. 

ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Konyaspor Kayacık Tesisleri'nde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda millilerin, dinamik ısınma hareketlerinin ardından sınırlı alanda pas çalışması yaptığı, orta ve şut çalışmasıyla da idmanı tamamladığı belirtildi.

Çek Cumhuriyeti müsabakasına ilk 11'de başlayan futbolcuların yenilenme çalışmasıyla yetindiği, tedavisi süren Burak Yılmaz'ın ise fiziksel performans antrenörü eşliğinde sahada çalıştığı bildirildi.

Milliler, bugün Büyükşehir Torku Arena'da saat 18.00'de bir çalışma daha yaparak, İzlanda hazırlıklarını tamamlayacak. Fatih Terim, antrenman öncesi basın toplantısı düzenleyecek.

İLK RANDEVU 1980'DE
İlk olarak 24 Eylül 1980'de 1982 Dünya Kupası Elemeleri'nde İzmir'de karşı karşıya gelen iki ülke A milli takımlarının maçını İzlanda 3-1 kazandı. Bu karşılaşmada millilerin tek golünü, yarınki maçta TürkMilli Takımı'nın başında sahaya çıkacak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim penaltıdan attı.

Bu maçın rövanşını da 2-0 kaybeden ay-yıldızlılar, 1988'de 1990 Dünya Kupası Elemeleri'nde rakibiyle 1-1 berabere kalıp, rövanşı da 2-1 yitirdi.

1991'de yapılan özel maçta İzlanda 5-1 gibi açık farklı skorla galip geldi.

İzlanda ve Türkiye 1994'te 1996 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde eşleşti. İlk maçı 5-0 kazanan milliler, rövanşta ise golsüz berabere kaldı.

İki ülke milli takımları son olarak EURO 2016 Elemeleri'nde 9 Eylül 2014'te Reykjavik'te karşılaştı ve maçı ev sahibi 3-0 kazandı.

İZLANDA İLK KEZ FİNALLERDE
İsveçli teknik adam Lars Lagerback ile İzlandalı Heimir Hallgrimsson'un ortaklaşa çalıştırdığı İzlanda Milli Takımı, 12. kez katıldığı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde ilk kez finallere katılma hakkı elde etti.

2014 Dünya Kupası Finalleri'ne gitme şansını play-off'ta elenerek kıl payı kaçıran İzlanda,EURO 2016 Elemeleri'nde geride kalan 9 maçta 20 puan toplayarak, son haftaya lider girdi. İlk 2 takımın doğrudan katılacağı elemelerde İzlanda; Çek Cumhuriyeti ile birlikte, Türkiye ve Hollanda'yı geride bırakarak final biletini daha önceden cebine koydu.

FIFA'nın ekim ayında açıkladığı son dünya sıralamasında Türkiye 37., İzlanda ise 23. sırada yer alıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)