BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ile Rusya'dan ortak helikopter sinyali----

Türkiye ile Rusya'dan ortak helikopter sinyali

Türkiye ile Rusya'dan ortak helikopter sinyali
10 Nisan 2019 - 11:46 www.finansgundem.com

Rusya Helikopterleri'nin Genel Müdürü Andrey Boginskiy, Türkiye’nin savaş helikopteri üretiminde başarılı deneyimlere sahip olduğunu belirterek, "Türkiye'de üretilen (helikopter) parçaları kullanarak Rus helikopterleri üretebiliriz.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Moskova ziyaretinde de  görüşen Boginskiy, Rusya ve Türkiye arasında helikopter üretimine ilişkin AA  muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Geçen hafta Türkiye’yi ziyaret ederek bir dizi görüşmeler yaptığını  ifade eden Boginskiy, "Sivil helikopterler noktasında Rus helikopterlerin alımı  ve bakımıyla ilgili potansiyel müşterilerle masaya oturduk." dedi.

Ka-32 tipi çok amaçlı helikopterlerin, Türkiye'ye ilk kez ihracı için  geçen yıl bir sözleşme imzalandığını hatırlatan Boginskiy, "Bu helikopterlerin  asıl amacı, yangınla mücadele. Bu helikopterleri ürettiğimiz için söylemiyorum  ama bu helikopterlerden yalnızca 3 tanesinin Türkiye coğrafyası için yeterli  olmadığına inanıyorum." dedi. 

Türkiye’den coğrafi olarak çok daha küçük bir ülke olan Güney Kore’de  50’ye yakın benzer helikopterin bulunduğunu ifade eden Boginskiy, "Bu alanı,  geliştirilmeye müsait bir alan olarak görüyoruz. Ekipmanlarımızın özellikle orman  yangınları ve kontrol edilemeyen yangınlarda yetkinliklerini gösterebileceklerini  umuyoruz." diye konuştu.

Boginskiy, Türk pazarına "en çok umut vadeden" pazarlardan biri olarak  baktıklarını belirterek, "İş birliğimizi artırmak için Rusya İhracat Merkezi gibi  kurumların ve leasing şirketlerinin desteğine ihtiyacımız var. Türkiye  ziyaretimde bu konuları da 2 gün boyunca istişare ettik." dedi.

"Farklı çeşitlerde helikopterlerimiz var ve her türlü teklife  açığız"

Andrey Boginskiy, Türkiye ve Rusya arasında ortak helikopter üretimi  konusuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunurken, "Türkiye’nin savaş helikopteri  üretiminde başarılı deneyimlere sahip olduğunu biliyoruz. Buna, sivil alana da  yayılabilecek bir potansiyel olarak bakıyoruz. Bizim de hedefe bağlı olarak  farklı çeşitlerde helikopterlerimiz var ve bu nedenle her türlü teklife açığız."  ifadelerini kullandı.

Türkiye’de üretilen helikopter parçalarının kullanımına da sıcak  baktıklarını dile getiren Boginskiy, şunları kaydetti:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) çeşitli parçalar  üretiyor. Bu parçaları Rusya’da kullanabiliriz veya Türk ortaklarımızla  sertifikalandırmak üzere bazı tamamlanmış ürünleri alabiliriz. Böylelikle Türk  parçalarıyla üretilmiş Rus helikopterlerini, Türkiye’nin ciddi ekonomik ve ticari  bağları olan çevre ülkelerin pazarlarına ihraç edebiliriz. Rusya olarak Türkiye  ile ortak helikopter üretimini de ihtimal dahilinde görüyoruz."

Sivil helikopterlerde "devasa" potansiyel

Rusya Helikopterleri Genel Müdürü Boginskiy, Türkiye’de 100’den fazla  sivil helikopterin faaliyet gösterdiğini belirterek, "Bunu bir olanak olarak  görüyoruz. Örneğin, İran’da 4-5 kat fazla helikopter var. Bu nedenle Türkiye’nin  devasa bir potansiyeli var." dedi.

Rusya, Türkiye veya Yunanistan gibi ülkelerin, kontrolü güç olan  yangınlarla mücadele ettiğini vurgulayan Boginskiy, "Türkiye, yangın kontrolü  noktasında oluşturacağı yeni bir programla 50 ila 70 helikopter alabilir. Daha  fazla helikopter, orman yangınları nedeniyle oluşan hasarı azaltır. Bunun yanı  sıra Türkiye'de üretilen tıbbi ekipmanlar da bu helikopterlere yerleştirilebilir  ve böylelikle hayatlar da kurtarılabilir." şeklinde konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)