BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ile Pakistan‘dan hava füzesi konusunda iş birliği----

Türkiye ile Pakistan‘dan hava füzesi konusunda iş birliği

Türkiye ile Pakistan‘dan hava füzesi konusunda iş birliği
16 Şubat 2024 - 14:11 www.finansgundem.com

Türkiye ve Pakistan arasında havadan havaya füze alanında teknoloji paylaşımı olacağı açıklandı.

Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Zaheer Ahmed Baber Sidhu’yu ziyaret eden Orgeneral İrfan Özsert ve beraberindeki heyet, iki ülke arasındaki askeri işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. İki taraf, teknoloji geliştirme ve temel kabiliyet değişimlerine odaklanan ortak çalışma grupları aracılığıyla mevcut ortaklığı daha da ileriye götürme konusunda mutabık kaldılar.

Pakistan Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamaya göre; görüşmede, her iki Hava Kuvvetleri için azami fayda sağlamak üzere Havadan Havaya Füze Teknolojisi değişim programının sürdürülmesi de ele alındı. Mevcut işbirliği düzeyini daha da pekiştirmek amacıyla her iki taraf da devletten devlete, şirketten şirkete, askerli makamlar arasında ve kurumlar arası işbirliğini güçlendirme konusunda mutabık kaldı.

Türkiye ve Pakistan, savunma sanayii alanındaki iş birliğini her geçen gün artırıyor. ASFAT A.Ş. ana yükleniciliğinde halihazırda Pakistan Donanması için 4 adet MİLGEM Korveti’nin inşa faaliyetleri devam ediyor. İlk gemi PNS BABUR, kısa süre önce teslim edildi. (Ekonomim)

Alman düşünce kuruluşundan Türk savunma sanayisine övgü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)