BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ile Azerbaycan ortak filmler üretecek----

Türkiye ile Azerbaycan ortak filmler üretecek

Türkiye ile Azerbaycan ortak filmler üretecek
28 Aralık 2021 - 15:46 www.finansgundem.com

Türkiye'nin sinema sektöründe büyük atılım gerçekleştirdiğini söyleyen Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov, Türkiye ile ortak filmler yapmayı planladıklarını açıkladı.

Düzenlediği yıl sonu değerlendirme toplantısında soruları yanıtlayan Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov, kardeş ülke Türkiye ile çok iyi ilişkilere sahip olduklarını söyledi. Göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirdiğini hatırlatan Bakan Kerimov, şöyle devam etti:

"Birçok konuyu müzakere ettik. Sinema alanına da büyük yer ayırdık. Ortak film üretimi planlıyoruz. Türkiye'nin tecrübesini göz önünde bulundurmalıyız. Türkiye, sinema sektöründe kısa sürede büyük atılım ve başarı elde etmiştir. Bu tecrübeyi onlardan öğrenmek istiyoruz. Bizim yönetmen ve oyuncularımız da onlardan geri kalmıyor. Yeni yılda Türkiye ile ortak filmlerin yapımı gündemde."

Kerimov, somut projelerden bahsetmek için henüz erken olduğunu ifade etti.

'Şuşa, 2023'te turistleri kabul etmeye hazır olacak'

Kerimov, Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da yapılan imar ve restorasyon çalışmalarıyla ilgili olarak da "3 cami, 2 kilise restore ediliyor. Şuşa, 2023'te 'Türk dünyasının kültür başkenti' ilan edilecek ve turistleri kabul etmeye tam hazır olacak" dedi.

Azerbaycan'dan Türkiye-Ermenistan normalleşmesine destek

 

Azerbaycan'dan Fransa'ya Karabağ notası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)