BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye gri listeye alınmadı----

Türkiye gri listeye alınmadı

Türkiye gri listeye alınmadı
22 Şubat 2022 - 17:17 www.finansgundem.com

AB Komisyonu, Türkiye'yi kara para ve terörizmin finansmanı ile mücadelede yaptığı çalışmalardan dolayı gri listeye almadı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, kara para ve terörizmin finansmanı ile mücadelede stratejik eksikliği bulunduğu gerekçesi ile AB'nin mali sistemine tehdit teşkil eden ülkeleri belirleyerek yayınladığı gri listede açıklıyor.

Listeleme yetkisi üye ülkelerde doğrudan uygulanan tüzükler vasıtasıyla kullanılırken, bu doğrultuda, tüzükte yer alan liste zaman zaman güncelleniyor.

Listeye ilişkin son güncelleme 21 Şubat 2022 tarihli AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanan 2022/229 sayılı tüzük ile yapılarak Şubat-Haziran ve Ekim 2021 Genel Kurullarında alınan kararlara atıf yapılmak suretiyle belirli ülkeler listeye alınırken, benzer şekilde bazı ülkeler ise listeden çıkarıldı.

Yayınlanan tüzükte Türkiye'nin  AB gri listesine alınmadığı görüldü.

Bununla birlikte 21 Ekim 2021 tarihinde Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesine Türkiye ile birlikte alınan Ürdün ve Mali’nin AB gri listesine eklendiği dikkati çekti.

AB Komisyonu tarafından bugüne kadar yapılan güncellemelere bakıldığında FATF’ın liste kararlarının temel alındığı, bununla birlikte otomatik bir sürecin işletilmediği, AB’nin kendi dinamiklerinin de dikkate alınarak bir listeleme yapıldığı görüldü.

AB Türkiye Delegasyon Başkanı ile görüşme, Global Facility ile iş birliği ve Avrupa Birliği başkanlığında yürütülen temasların Türkiye'nin son liste güncellemesine alınmamasında pay sahibi olduğu değerlendiriliyor.

AB'nin organik tarım alanları artıyor

 

AB'ye eski Komisyon üyesinden tazminat davası hazırlığı

 

AB'den Ukrayna'ya 1,2 milyar euro kredi

 

AB Rusya-Ukrayna krizi için toplandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)