BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye Finans'tan bir ilk----

Türkiye Finans'tan bir ilk

Türkiye Finans'tan bir ilk
17 Aralık 2013 - 14:37 www.finansgundem.com

Türkiye Finans Türkiye’de Tier III işletim sertifikasını alan ilk finans kurumu oldu

Türkiye Finans, ilklere imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda veri merkezlerinde dünya çapında standardizasyonu sağlamak için çalışmalarını sürdüren Uptime Institute tarafından Tier III Dizayn sertifikasını alan banka, bu sertifikayı yeni bir boyuta taşıdı ve Tier III Constructed Facility sertifikasını da aldı. Türkiye Finans Veri Merkezi, Tier III Constructed Facility sertifikasına sahip Türkiye’deki ilk ve tek veri merkezi oldu.
Türkiye Finans Veri Merkezi, Uptime Institute uzmanları tarafından Kasım ayında ayrıntılı test ve incelemelere tabi tutuldu. Kritik olan tüm kaynaklar için, tüm sistemler çalışırken tek tek şalter indirildi, bu kaynakların yedeklerinin kesintiye uğramadan çalışmaya devam ettiği denetlendi. İncelemeler sonucu Tier III Constructed Facility işletim sertifikasını almaya uygun görülen Türkiye Finans, tasarımdaki başarısını uygulamada da kusursuz bir şekilde hayata geçirdi.
Türkiye Finans Veri Merkezi için önemli bir yatırım yaptıklarını belirten Türkiye Finans Bilgi Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fahri Öbek, “Zaman değişiyor, teknoloji hızla ilerliyor. Özellikle finans sektöründe faaliyet gösteren kurumların rekabet ortamında başarılı olmaları için teknolojiye yatırım yapmaları şart. Türkiye Finans olarak biz de Veri Merkezimize 10 milyon doların üzerinde bir altyapı yatırımı yaptık. Veri Merkezimiz, yurt içinden ve yurt dışından büyük ilgi görüyor. Uptime Institute Tier III Constructed Facility sertifikamız bunun en büyük kanıtı. Türkiye’de bu sertifikayı alan ilk ve tek finans kurumuyuz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde dünyanın ilk ulusal standartlar kuruluşu olan BSI British Standards’tan da sertifika almaya hak kazandık. Uzun çalışmalar sonucu iş sürekliliği alanında geçerli uluslararası standart olan ISO 22301'e uyumlu olduğumuzu gösteren sertifikayı aldık. Bu sertifikayı da yine ülkemizde almış olan ilk ve tek Finans kurumuyuz. Bu başarılarımızdan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)