BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye erozyonla mücadelede lider----

Türkiye erozyonla mücadelede lider

Türkiye erozyonla mücadelede lider
25 Şubat 2019 - 17:40 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin erozyonla mücadelede lider ülke konumunda bulunduğunu belirterek, "Yılda ortalama 500 milyon ton olan toprak kaybını, yaptığımız çalışmalar sayesinde 154 milyon ton seviyesine düşürdük" dedi.

Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) "2018 Yılı En'leri Ödül  Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyada orman varlığını artıran nadir  ülkelerden olduğunu söyledi.

Ülkenin orman varlığını 2002'den bu yana 1,8 milyon artırıp 22,6  milyon hektara çıkardıklarını ve toprakların yüzde 29'unu ormanlarla  süslediklerini dile getiren Pakdemirli, "2023'te, 23,4 milyon hektar orman  alanıyla ülke topraklarının yüzde 30'unun orman olması hedefinin fazlasıyla  gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Erozyonla mücadelede lider ülkeyiz. Yılda  ortalama 500 milyon ton olan toprak kaybını, yaptığımız çalışmalar sayesinde 154  milyon ton seviyesine düşürdük. 2023 hedefimiz bu rakamı 130 milyon tonun altına  kadar azaltmak." diye konuştu.

Türkiye'nin, ağaçlandırmadan biyoçeşitliliğin korunmasına kadar pek  çok konuda dünyaya örnek olduğunu kaydeden Pakdemirli, "Şehir içi veya çevresinde  yaşayan vatandaşlarımızın doğayla baş başa kalmalarını sağlamak, özellikle çocuk  ve gençlerimize orman sevgisi ve bilinci kazandırmak amacıyla bugüne kadar 137  şehir ormanı kurduk." ifadelerini kullandı.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç da  Türkiye'nin orman sermayesinin her geçen gün arttığına dikkati çekerek, buna  katkı sağlayanların ödüllendiriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ise başarılı olan ve fedakarca  çalışarak vazifesini en iyi şekilde yerine getiren, üreten, gayret eden  personelin ödüllendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Dünyada hızlı bir değişim yaşandığını belirten Karacabey, "2023  yılında ormanlarımızdan optimum seviyede faydalanarak sektör bazında 23 milyar  dolar ihracat hedefine ulaşmak için gayret edip çalışacağız." dedi.

Konuşmaların ardından, firma temsilcileri ve OGM personellerine  ödülleri takdim edildi.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)