BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye ekonomisinde sorun yok----

Türkiye ekonomisinde sorun yok

Türkiye ekonomisinde sorun yok
10 Temmuz 2013 - 06:50 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gelişen piyasalardaki hareketliliğin Türkiye için ciddi sorun oluşturmadığını söyledi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Meclis Genel Kurulu'nda konuştu.
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal’ın Merkez Bankası politikaları ile ilgili sorusu üzerine Babacan, “22 Mayıs sonrası piyasa göstergelerinde dengeler kendini bulacak ama Türkiye olarak hazırlıklıyız, endişe edilecek ciddi bir sorun görmüyoruz” dedi.
'MB'NİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ FİYAT İSTİKRARIDIR'
Babacan konuşmasında, "Merkez Bankası' nın operasyonel bağımsızlığı çerçevesinde birinci önceliği fiyat istikrarıdır" dedi. "Fiyat istikrarı hedefiyle çelişmemek şartıyla diğer öncelikler konusunda da Merkez Bankamız politikalarını sürdürür" diyen Babacan şöyle devam etti:
"Ama bunun yanında finansal istikrar da Merkez Bankamızın katkıda bulunduğu, güçlendirmek için çaba gösterdiği bir husustur. Finansal istikrar konusunda Merkez Bankamız tek kurumumuz değildir. Diğer kurumlar da gerektiği zaman gerekli müdahaleleri yapmaktadır."
'GELİŞMEKTE OLAN PİYASALARDA CİDDİ HAREKETLİLİK VAR'
"Özellikle 22 Mayıs tarihinden bu yana tüm gelişmekte olan ülkelerin piyasalarında ciddi bir şekilde hareketlilik söz konusudur" şeklinde konuşan Babacan, bu hareketlenmenin sadece Türkiye'ye özel bir hareketlilik olmadığını, Brezilya, Hindistan, Rusya, pek çok gelişmekte olan ülkenin piyasalarında da hareketlenme olduğunu kaydetti.
'MERKEZ BANKALARININ KARARLARI ÖNEMLİ OLACAK'
Babacan, özellikle ABD Merkez Bankası'nın, Avrupa Merkez Bankası'nın ve Japon Merkez Bankası'nın bugüne kadar aldığı kararlar ve bundan sonra alacağı kararların pek çok ülkenin kendi para politikalarını ve diğer ekonomiyle ilgili politikalarını gözden geçirmeleri için önemli olduğunu söyledi.
Babacan, "(Söz konusu) gelişmeler pek çok gelişmekte olan ülkede yeni gelişmeler oluşmasını sağlayacaktır. 22 Mayıs öncesi dengelerle 22 Mayıs sonrası oluşacak dengeler kuşkusuz farklı olacaktır. Piyasa göstergelerinde bu dengeler kendisini bulacaktır" dedi.
Başbakan Yardımcısı, "Türkiye'nin bu konuyla ilgili hazırlıkları tüm kurumlarımız tarafından zamanında yapıldığı için bizim açımızdan endişe edilecek ciddi bir sorun görmüyoruz" diye ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)