BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye devreye girince Libya akıllarına geldi----

Türkiye devreye girince Libya akıllarına geldi

Türkiye devreye girince Libya akıllarına geldi
06 Ocak 2020 - 15:51 www.finansgundem.com

Mısır, Libya'yı görüşmek üzere Yunanistan, Fransa, İtalya ve Kıbrıs'ı toplantıya çağırdı

Avrupa Birliği üyesi 4 ülkenin dışişleri bakanları, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri'nin davetiyle başkent Kahire'de bir araya geliyor.

Çarşamba günü gerçekleşecek toplantıya Yunanistan, Güney Kıbrıs, İtalya ve Fransa Dışişleri Bakanları katılacak ve Libya ile Orta Doğu'daki son durum ele alınacak.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, davetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'ya asker sevkıyatının başladığını açıklamasının ardından yapıldığını duyurdu.

Kahire, "Libya krizine kapsamlı çözüm arayışını derinleştireceğini ve bu minvalde engel teşkil edecek her konunun ele alacağını" bildirdi.

Mısırlı yöneticiler daha önce yaptıkları açıklamalarda Libya'daki durumun Mısır için "ulusal güvenlik sorunu" olduğunu belirterek Türkiye'nin Trablus hükümetiyle anlaşmalarına atıfla, "üçüncü tarafların Libya'ya müdahalesinin sonuçları olabileceği" konusunda uyarıda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar akşamı katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, "Libya aç kurtların üzerine çullandığı bir ülke haline geldi. Başını Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri çekiyor. İsrail ile de ciddi dayanışma halindeler." ifadelerini kullanmıştı.


Libya'da Muammer Kaddafi yönetiminin devrilmesinden bu yana devam eden kaos nedeniyle Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Halife Hafter'in uhdesindeki Mısır, Suudi Arabistan, Fransa ve Rusya destekli Tobruk merkezli diğer hükümet bulunuyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • süleyman şah17 Ocak 2020 14:24

    şer ittifakı kurmaya çalışacaklar ancak karşılarında türkiye-rusya ittifakını bulacaklar...

  • hunkartensi10 Ocak 2020 02:07

    Mısır palavracı bir liderin elinde oyuncak oluyor onun önce kendi ülkesinde istikrarı sağlaması lazım sonra başka ülkelere karışması lazım neden bu adam Türkiye ye üçüncü ülke derken BAE ve Suudi Arabistan dan hiç bahsetmiyor yada Fransa dan onlar orada yoklar mı hadi Mısır ın sınırı var bizde salağız ya yedik diyelim ama diğerleri hangi sınırı var ülkemizin sabrı fazla yok bu zamanlarda Hafter in kaprislerine ayıracak ya ateşkes i kabul edip sorununu masada çözer yada alıp gelinir sorunu yine çözerler ama diğerleriyle