BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye bu yüzden yükseliyor!----

Türkiye bu yüzden yükseliyor!

Türkiye bu yüzden yükseliyor!
29 Mart 2013 - 11:19 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında konuştu

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin artık her yıl düzenlenmesini arzu ettiğini söyleyen Babacan, zirvenin bölge için önemli bir organizasyona dönüşebileceğini belirtti.
Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Türkiye'nin bazı ülkelere geçen yıl 1,3 milyar dolar nakit kredi vererek donör ülke olduğunu söyledi.
"Çok uluslu şirketlerde Türk yöneticilerin hızla aratacağını düşünüyorum" diyen Babacan, Türkiye'nin verdiği sözleri tuttuğu için yükselen bir marka olduğunu söyledi.
Hükümet-iş dünyası-sivil toplum üçgenini kurduklarını aktaran Babacan, sivil toplum kısmının gelişmesi gerektiğini söyledi.
Avrupa krizinin devletlerin kredibilitesini sarsan bir kriz haline geldiğini aktaran Babacan, Avrupa'daki borç krizinin nasıl çözüleceğinin artık masaya yatırılması gerektiğini belirtti.
GÜVEN OLUŞTURMALISINIZ
"Ekonomi yönetiminde güveni oluşturamazsanız hiçbir şey fayda etmiyor" şeklinde konuşan Babacan, BRIC ülkelerinden Brezilya ve Hindistan'da büyüme dinamiğinin kaybedildiğini söyledi.
'GELİŞMİŞ ÜLKELER DE OVP'LERİNİ HAZIRLAMALI'
Gelişmiş ülkelerin de artık kendi orta vadeli programlarını hazırlamaları gerektiğini aktaran Babacan, ABD'de yılsonu için bütçe açığı öngörüsünün hala belli olmadığını kaydetti.
Avrupa'da yapısal reformların büyük bir sorun olduğunu aktaran Babacan, rekabetin Avrupa'da hızla düştüğünü söyledi.
AVRUPA'DA REKABETÇİLİK AZALIYOR
Rekabetçiliğin kıtada gitgide azaldığını söyleyen Babacan, Avrupa'nın her ülkesinin birer "kompartman" gibi kapalı olmasının bölgeye zarar verdiğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)